Sporazum o izvođenju prakse

 

- Poticanje naučnih i stručnih istraživanja i provođenje prakse studenata -

VladaUKC

U prisustvu premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića je potpisan okvirni sporazum kojim se omogućuje izvođenje stručne prakse  studentima Medicinskog fakulteta, Farmaceutskog fakulteta i Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli na  klinikama Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla. Dokument koji unaprjeđuje naučna i stručna istraživanja teregulišepraksu studenata potpisali su rektorica Univerziteta u Tuzli prof.dr.sci. Nermina Hadžigrahić i v.d. direktor JZU UKC Tuzla prof.dr.med.sc. Denijal Tulumović.
„Vlada Tuzlanskog kantona jebila neka vrsta supervizora u čitavom ovom postupku“, kazao je premijer Halilagić izrazivši zadovoljstvo što su već obezbijeđena sredstva u Budžetu TK za realizaciju ovog sporazuma.
„Sama činjenica da smo od 2008. godine čekali ovakvu vrstu sporazuma između naše dvije najznačajnije ustanove, i za Tuzlanski kantona i za građane Tuzlanskog kantona, dovoljno govori sama o sebi“, rekao je premijer Halilagić napomenuvši da će Vlada TK nastaviti insistirati da ove dvije ključne ustanove za TK poboljšaju svoju saradnju i podignu je na najviši mogući nivo, u interesu građana TK.
Potpisivanje okvirnog sporazuma o akademskoj, naučno i poslovno-tehničkoj saradnji između Univerziteta u Tuzli i Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla prema riječima rektorice Hadžigrahić nastavak je dosadašnje uspješne saradnje.
„Značajan je to iskorak, bitan ne samo za naše studente biomedicinskih i zdravstvenih i nekih drugih naučnih oblasti, jer naši studenti tamo stiču značajna znanje i vještine iz kliničkih disciplina, nego predstavlja korak naprijed u naučno istraživačkom radu, u zajedničkom istupanju i zajedničkim projektima u toj oblasti“, istaknula je rektorica Hadžigrahić.
Zadovoljstvo nije skrivao ni direktor Tulumović rekavši da je sporazum dobar temelj za iskorak, kako u akademskom tako i u stručnom i naučnom izlasku UKC-a Tuzla ne samo u okvirima Bosne i Hercegovine nego i Evrope i čitavog svijeta.
„Poznato vam je da najveći broj stručnjaka iz UKC-a Tuzla učestvuje aktivno u pisanju naučnih radova. Na ovaj način mi ćemo biti prepoznatljivi i moći ćemo da apliciramo na projekte Evropske unije i projekte u kojima će naši stručnjaci znati dati svoj maksimalan doprinos“, kazao je direktor Tulumović naglasivši da je Vlada Tuzlanskog kantona prepoznala probleme koje ima JZU UKC Tuzla i izdvojila značajna sredstva kroz dva projekta za nabavku nove opreme.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma