Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.


- Objavljen Javni poziv za programe/projekte u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti -

vlada tk


Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti u 2024. godini. Javni poziv objavljen je na web stranici Vlade TK i Ministarstva kulture, sporta i mladih, a za ove namjene Budžetom TK za 2024. godinu je planirano ukupno 290.000 KM.
Kada su u pitanju projekti iz oblasti kulture predviđeno je da se sredstva dodjeljuju ustanovama, udruženjima i fondacijama registrovanim za obavljanje djelatnosti kulture, kako je to propisano Zakonom o kulturi TK, privrednim društvima koja djelatnost u oblasti kulture obavljaju u vidu osnovne djelatnosti, kao i obrtnicima koji djelatnost kulture obavljaju u vidu jedinog zanimanja i namijenjena su za sufinansiranje programa/projekata u oblasti kulture. Zbog ograničenog iznosa sredstava, također je predviđeno da podnosilac prijave može predložiti jedan program/projekat u oblasti kulture, za koji se može dodijeliti maksimalno do 10.000KM.
S druge strane, za programe/projekte izdavačke djelatnost, sredstva se dodjeljuju fizičkim licima, autorima, suautorima ili autorima spojenog djela odnosno publikacije koja se izdaje, u skladu sa priloženim predračunima, ustanovama, udruženjima i fondacijama registrovanim za obavljanje djelatnosti kulture, privrednim društvima koja djelatnost u oblasti kulture obavljaju u vidu osnovne djelatnosti, kao i obrtnicima koja djelatnost kulture obavljaju u vidu jedinog zanimanja i namijenjena su za sufinansiranje programa/projekata izdavačke djelatnosti. Podnosioci prijava za dodjelu sredstava putem ovog javnog poziva mogu ostvariti pravo na maksimalno 3.000 po programu/projektu izdavačke djelatnosti.
Javni poziv objavljen je na web stranicama Vlade TK i Ministarstva kulture sporta i mladih i ostaje otvoren do utorka, 23. aprila 2024. godine.
Sve informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti svakim radnim danom na brojeve telefona: 035/283-559 i 035/369-352. U cilju pružanja dodatne podrške u pripremi prijedloga programa/projekta i otklanjanja eventualnih nejasnoća prilikom prikupljanja dokumentacije, Ministarstvo će organizovati i info dan za sve zainteresovane, o čemu će biti obaviješteni putem web stranice Ministarstva www.mksmtk.gov.ba.

Odjeljenje za informisanje

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma