Utvrđene nepravilnosti u obračunu primanja rukovodećeg osoblja JZU UKC Tuzla

 

Vlada Tuzlanskog kantona na 32. redovnoj sjednici primila je k znanju Informaciju Ministarstva finansija o izvršenom budžetskom nadzoru po
postupku inspekcijske kontrole obračuna, visine i isplate plaća, naknada i ukupnih primanja rukovodećeg osoblja i menadžmenta u JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla (UKC), te usklađenosti tih primanja sa ograničenjima utvrđenim važećim propisima za period 01.01.2020. godine do 31.03.2021. godine od 28.07.2021. godine i dostavila dokument Skupštini TK. Vlada je zadužila menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla da analizira postojeće akte o utvrđivanju plaće direktora JZU UKC Tuzla i po potrebi predloži i donese nove, usklađene sa preporukama iz Zapisnika o obavljenom budžetskom nadzoru.

ukctzsiroko

 

Također je zadužen menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla da analizira postojeće akte o utvrđivanju plaće pomoćnika direktora JZU UKC Tuzla i po potrebi predloži i donese nove, usklađene sa preporukama iz Zapisnika o obavljenom budžetskom nadzoru. Menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla zaduženi su da analiziraju postojeće akte JZU UKC Tuzla i po potrebi predlože i donesu nove akte o internim procedurama u postupcima obračuna i isplate naknada i dodataka na plaću. Vlada TK zadužila je menadžment i Upravni odbor JZU UKC Tuzla da analizira preporuke i poduzme aktivnosti na njihovoj realizaciji.

30.7.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma