Fabrika cementa Lukavac dodijelila nagradu projektu 'Let´s Do It' Tuzla

 

Fabrika cementa Lukavac prepoznala je "Let´s Do It" Tuzla kao ekološki projekt koji se zalaže i vrijedno radi na poboljšanju životne sredine i dodijelila im priznanje i nagradu za njihove aktivnosti i buduće projekte.

Predstavnicima tog projekta nagradu je uručio izvršni direktor za komercijalne poslove i marketing Fabrike cementa Lukavac Nihad Begić u okviru konferencije "Zelena energija iz otpada uz smanjenje emisija CO₂“ koja je održana u Sarajevu.

Izvršna koordinatorica projekta "Let's do it" Tuzla Kanita Salihović uz izraze zahvalnosti rekla je da im je iznimna čast što su dobili priznanje i nagradu za svoj rad.

fclldi

"Let´s Do It Tuzla već deset godina aktivno djeluje na poboljšanju sredine i u našem radu imamo akcije sadnje drveća, čišćenje ilegalnih deponija otpada, te edukaciju 'Mala škola ekologije'. Dosad smo očistili više od 13 hijada tona otpada u BiH, te zasadili više od 400 hiljada sadnica raznih vrsta drveća", izjavila je Salihović za Fenu dodajući da njihova organizacija broji oko 40 volontera koji vrijedno rade i svake godine organizuju ove akcije.

Kada je riječ o projektu "Let´s Do It" u BiH on je započeo 2012. godine i u terenskim akcijama čišćenja ilegalnih deponija otpada i sadnji drveća širom BiH učestvovalo je više od 180 hiljada volontera koji su zajedničkim snagama iz prirodne sredine uklonili skoro 14 hiljada tona otpada i zasadili pola miliona sadnica drveća.

"Projekt 'Let's do it' od početka djeluje i na području grada Tuzla i tu je započela saradnja našeg projekta sa Fabrikom cementa Lukavac koja je rezultirala dodjelom nagrade za najveći ekološki projekt u BiH, a koji će u narednoj godini pored redovnih aktivnosti, obuhvatiti i jednu širu kampanju gdje ćemo u deset gradova širom BiH uključiti oko dvije hiljade mladih ljudi i zajedno s njima saditi sadnice drveća, čistiti okoliš, odnosno generalno podizati nivo svjesti javnosti o značaju zašite životne sredine", kazao je za Fenu projekt koordinator "Let´s Do It" BiH Amar Kavgić.

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1