Održana 6. vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzla


Danas je održana 6. vanredna sjednica Gradskog vijeća Tuzla, na kojoj su se vijećnici elektronskim putem izjasnili o četiri tačke dnevnog reda.  

U okviru prve tačke dnevnog reda razmatrana je i usvojena Odluka o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Tuzle za period 01.01. do 31.12. 2020. godine. Rebalansom Budžeta Grada Tuzle obezbijeđeno je preko dva miliona KM za poduzimanje mjera u borbi protiv pandemije i za otklanjanje posljedica pandemije. Radi se o nabavci zaštitnih sredstvava, sredstava dezinfekcije, pomoći građanima u nabavci hrane i različitim potrebama građana. Ovo je jedan u nizu rebalansa koji će uslijediti, a koji će biti usmjereni za borbu protiv pandemije i otklanjanje socijalnih i ekonomskih posljedica pandemije.

GV6

U sklopu druge tačke dnevnog reda, vijećnici su usvojili Odluku o pojednostavljenju procesa pribavljanja dokumentacije u postupku ostvarivanja prava na jednokratne novčane pomoći iz Budžeta Grada Tuzle za vrijeme trajanja stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa.

Na trećoj tački dnevnog reda razmatrana je i usvojena Odluka o privremenom oslobađanju plaćanja zakupnine za poslovne prostore koji su u vlasništvu Grada Tuzle. Razmatran je i usvojen zaključak-preporuka javnim preduzećima i javnim ustanovama čiji je osnivač Grad Tuzla (npr Inkubator Lipnica, BIT Centar, Centar za kulturu, itd.), da u cilju ublažavanja ekonomskih posljedica nesreće izazvane pojavom koronavirusa  donesu odgovarajuće odluke o oslobađanju od plaćanja zakupnine za prostore koje iznamljuju.

Također, razmatrana je i usvojena Odluka o privremenom oslobađanju od obaveze plaćanja:

a) komunalne naknade za 2020. godinu za fizička i pravna lica, kao i za druge pravne subjekte kojima je utvrđena obaveza plaćanja komunalne naknade;
b) naknade za zauzimanje javnih površina korisnicima kojima je naredbom Federalnog štaba civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti,
c) zakupnine za korištenje prostora u evidenciji mjesnih zajednica na prostoru Grada Tuzle,
d) naknade za korištenje taksi stajališta.

U narednom periodu Gradsko vijeće Tuzla će u skladu sa potrebama i prioritetima  vezanim za stanje nesreće,  raditi u kontinuitetu  i donositi odluke koje su u interesu svih građana Tuzle.

 Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla
 Nataša Perić, prof.

  • GV

    << < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

 poliklinika irac

transturist2

centralno

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic juli 2022

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz