Usljed najavljenih potencijalnih poremećaja zbog grmljavinskih oluja, naleta vjetra i većih količina padavina Služba za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzle poziva građane Tuzle na dodatni oprez i preduzimanje potrebnih mjera samozaštite radi lične i sigurnosti imovine.

NEVRIJEME

Savjetuje se građanima da se ne kreću saobraćajnicama u toku nevremena, da ne parkiraju svoja vozila na mjestima gdje se zadržava voda, iznad šahtova za vodu, kao i ispod stabala i na nedozvoljenim mjestima.

Mole se građani da sklone pokretne stvari na koju mogu uticati najavljeni vremenski poremećaji sa balkona i terasa na sigurno mjesto.

Takođe pozivamo građane da u slučaju nevremena prate obavijesti putem radija i elektronskih medija i da o mogućim zapažanjima i informacijama o opasnosti obavijeste nadležne službe na slijedeće telefone:

121 – SLUŽBA CIVILNE ZAŠTITE
122 – POLICIJA
123 – VATROGASCI
124 – HITNA MEDICINSKA POMOĆ

Saopćeno je iz Službe za komunalna poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla.

Meteoalarm za područje Tuzle

Za područje Tuzle izdat je meteoalarm zbog jakih pljuskova i grmljavine. Regija Tuzla od 15,00 do 20:00 sati: “Jači pljuskovi sa grmljavinom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom.
Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće” – poručeno je iz FHMZ.

26.5.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma