- Unaprjeđenje kvaliteta života građana i uređenje saobraćaja u mjesnoj zajednici Šićki Brod -

GradSicki

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić sa saradnicima, u četvrtak 26. januara, u Gradskoj upravi, održao je radni sastanak sa predstavnicima mjesne zajednice Šićki Brod. Tokom sastanka elaborirani su završeni projekti u vrijednosti od 225.000KM, a tiču se radova na sanaciji putne infrastrukture i prostorija ove mjesne zajednice. Za tekuću godinu Grad Tuzla također planira uložiti oko 100.000KM u radove na sanaciji putne infrastrukture.

Razgovaralo se i o problematici unaprjeđenja kvaliteta života građana i boljeg uređenja saobraćaja, posebno priključenja na magistralni put kod restorana MAN, kružnog toka kod Termoelektrane Tuzla i petlje Šićki Brod. Također se govorilo i o trajnom uklanjanju kolektivnog naselja i izgradnji igrališta u Mihatovićima, te širenja mreže daljinskog grijanja.

Građani su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa gradskom administracijom, te usvojenim Zoning planom rekreacione zone „Šićki Brod“, obzirom da je Gradsko vijeće usvojilo većinu primjedbi koje su građani istaknuli na isti.

30.1.2023. godine

centralno okt 2022 

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

cydonia2

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

balic dec 2022a

golden jan 2021 2

grin

mamamia

 emma

novan banka dec 2022

 piemonte1

lovic juli 2022

fhz