"Cydonia" stanje na putevima za 20. maja


- BIHAMK: Stanje na cestama 20.5.2024. godine u 8:03 sati -

CydoniaBaner


I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se jutros dogodila na magistralnom putu Ljubogošta-Podromanija (u mjestu Podkrajevi), a od 07:30 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Početak nove radne sedmice donosi i pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno vlažnom kolovozu. Zbog povremene kiše apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno držite odstojanje između vozila.

Zbog potreba redovnog održavanja, zatvorena je preticajna traka u tunelima Grab, 25.Novembar i Vis na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se, do završetka radova, odvija voznom trakom.

Zbog redovnog servisiranja desnih tunelskih cijevi tunela Hum, Pečuj, Ričice i Klopče od 8 sati za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug. Uključenje na autoput preusmjereno je na naplatno mjesto Zenica jug. Dionica ostaje zatvorena do okončanja radova.

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu M-17 Nemila-Zenica (kod poslovne zone Pečuj), zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik (naselje Grablje), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Zbog deminiranja terena na putnom pravcu Brčko-Cerik (Malezijski put) svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 10-minutna propuštanja. Mole se svi vozači, koji se kreću od Cerika ka Brčkom da koriste obilaznicu preko Brke za Brčko, dok u suprotnom smjeru (Brčko-Cerik) koriste obilaznicu na kružnom toku preko Brke za Cerik. Također, deminerski radovi izvode se svakog radnog dana od 08 do 16 sati i na putnom pravcu Lopare-Čelić (skretanje za Brusnicu).

Na dionici regionalnog puta Zavala-granica BIH/HR zbog neophodnih radova, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 20. juna

   - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje još više sunca i vrućine. Vjetar će biti slab do umjeren, puhat će sa zapada i sjeverozapada. Jutarnje temperature će biti između 14 i...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 20. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 20.6.2024. u 6:21 sati - Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, tako da savjetujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Ukoliko se ipak putuje...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 19. juna

     - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje unčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 19. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 19.6.2024. godine u 8:08 sati - S obzirom da su meteorolozi do kraja ove sedmice najavili izrazito toplo vrijeme, sa visokim dnevnim temperaturama, molimo vozače da tokom...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 18. juna

     - Sunčano i vruće - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 18. juna

   - BIHAMK: Stanje na cestama 18.6.2024. godine u 8:00 sati - Uslovi za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, saobraća se po suhom kolovozu, uz dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma