"Cydonia" stanje na putevima za 11. aprila


- BIHAMK: Stanje na cestama 11.4.2024. godine u 6:29 sati -

CydoniaBaner


Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Do 12.04. u vremenu od 07 do 15 sati izvode se radovi na magistralnom putu Čatrnja-Bosanska Gradiška, zbog čega se saobraća usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom Ramazanskog Bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

bihamk

  • Vijesti iz BiH

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 27. jula

        - Sunčano uz malu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 26. jula

        - Sunčano uz malu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na...

    • "Cydonia" stanje na putevima za 26. jula

      - BIHAMK: Stanje na cestama 26.7.2024. godine u 6:24 sati - Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se nesmetano, uz povoljne vremenske uslove. Vozače molimo da voze pažljivo, održavajući...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 25. jula

        - Sunčano uz malu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske...

    • "Cydonia" stanje na putevima za 25. jula

      - BIHAMK: Stanje na cestama 25.7.2024. godine u 10:19 sati - Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 24. jula

        - Pretežno oblačno - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne padavine prestaju uz potepeno smanjenje oblačnosti. U...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma