"Cydonia" stanje na putevima za 11. aprila


- BIHAMK: Stanje na cestama 11.4.2024. godine u 6:29 sati -

CydoniaBaner


Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini puteva u našoj zemlji saobraća po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu. Slabija magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim krajevima Bosne i Hercegovine, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima-naizmjeničnim propuštanjem vozila. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

U toku su radovi na izgradnji kružnog toka kod mjesta Kraševo na magistralnom putu Jelah-Doboj. Svakog dana osim nedjelje od 07 do 17 sati vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Do 12.04. u vremenu od 07 do 15 sati izvode se radovi na magistralnom putu Čatrnja-Bosanska Gradiška, zbog čega se saobraća usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Dobro Polje-Miljevina, Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Povodom Ramazanskog Bajrama, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 21. maja

     - Umjereno do pretežno oblačno - Mogući loklani pljuskovi - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Tokom dana, nestabilno sa...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 21. maja

   - BIAHMK: Stanje na cestama 21.5.2024. godine u 6:25 sati - Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, a na dionicama u višim planinskim predjelima...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 20. maja

   - Mogući loklani pljuskovi - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 20. maja

   - BIHAMK: Stanje na cestama 20.5.2024. godine u 8:03 sati - I dalje traje uviđaj saobraćajne nezgode koja se jutros dogodila na magistralnom putu Ljubogošta-Podromanija (u mjestu Podkrajevi), a od...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 19. maja

   - Pretežno oblačno i nestabilno - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 18. maja

   - Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Poslije...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma