"Cydonia" stanje na putevima za 10. juna


- BIHAMK: Stanje na cestama 10.6.2023. u 7 : 30 sati -

CydoniaBaner

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M- 16.4 Novi Travnik- Bugojno, obustavljen je saobraćaja do završetka policijskog uviđaja.

Na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se uz slabiji promet vozila, po suhom kolovozu. Vozače upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog radova na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća (u ulici Alipašina), saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraća ulicom Alipašina, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

bihamk

  • Vijesti iz BiH

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 27. jula

        - Sunčano uz malu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 26. jula

        - Sunčano uz malu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na...

    • "Cydonia" stanje na putevima za 26. jula

      - BIHAMK: Stanje na cestama 26.7.2024. godine u 6:24 sati - Na putevima Bosne i Hercegovine saobraća se nesmetano, uz povoljne vremenske uslove. Vozače molimo da voze pažljivo, održavajući...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 25. jula

        - Sunčano uz malu oblačnost - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske...

    • "Cydonia" stanje na putevima za 25. jula

      - BIHAMK: Stanje na cestama 25.7.2024. godine u 10:19 sati - Pojačana je frekvencija saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje...

    • "Piemonte" vremenska prognoza za 24. jula

        - Pretežno oblačno - Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Poslije podne padavine prestaju uz potepeno smanjenje oblačnosti. U...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma