Edukacija i ekologija u fokusu ovogodišnjeg Sajma „List“


Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Hamza Bešić i pomoćnica ministra za trgovinu i turizam Dželmina Huremović primili su jučer predstavnike Organizacionog odbora Sajma turizma i ekologije „LIST“ 2021. direktora Izeta Nuhanovića, sekretara Općine Lukavac Enesa Numanovića i direktoricu Turističke zajednice Općine Lukavac Amru Kišić. Bila je to prilika za predstavljanje planova za ovogodišnji sajam koji bi se trebao održati između 16 i 18. septembra.

prezsajamlist


Potvrdivši da će Vlada TK i resorno ministarstvo kao i i prethodnih 18 godina podržati jedinstveni sajam na ovim prostorima, ministar Bešić je istaknuo da je „List“ prepoznat kao okupljanje privrednika a istovremeno obavlja svoju funkciju promotora kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa.
I ove godine, rečeno je ovom prilikom, sajamski događaji imat će funkciju razvoja turizma Tuzlanskog kantona i unaprjeđenja i promocije ukupne bosanskohercegovačke turističke ponude.
Edukativna i ekološka komponenta jedinog sajma turizma u regiji, prema riječima pomoćnice Huremović, trebala bi i ove godine biti obogaćena sadržajima koji će potaknuti domaće stanoviništvo da se bavi turizmom.  
Vlada TK učestvuje u realizaciji ove manifestacije od interesa za TK pa je ovom prilikom izabran i njen predstavnik u Organizacionom odboru.

Odjeljenje za informisanje
14.4.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1