Poziv građanima na Zimu u Tuzli


- Gradonačelnik Lugavić pozvao građane i posjetitelje na spektakularnu “Zimu u Tuzli” -

Zijo Zima poziv

Na Trgu slobode u Tuzli održana je press konferencija u povodu otvaranja tradicionalne manifestacije “Zima u Tuzli”. Organizatori, Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla, u saradnji s partnerima Bingo Grupom i pod pokroviteljstvom NLB Banke, Pivare Tuzla, BH Telecoma i Stanić Grupe, najavili su puno atraktivnih događanja i prazničnog ugođaja.

Gradonačelnik Tuzle,dr.sc. Zijad Lugavić, istakao je važnost “Zime u Tuzli” kao tradicionalne manifestacije koja čini grad prepoznatljivim tokom zimskih mjeseci, te je kazao: “U okviru manifestacije “Zima u Tuzli”, priredili smo impresivan program koji obuhvata 20 koncerata sa više od 25 izvođača. Koncepti ovih događanja kreirani su kako bi zadovoljili sve generacije, u večernjim satima, pružajući nezaboravno iskustvo za građanke i građane grada Tuzle, Tuzlanskog kantona te šire. U dnevnim terminima, posebno smo posvetili zabavama za djecu. Planiramo zajedno proslaviti katolički i pravoslavni Božić, te dočekati tzv. Dječiju Novu godinu. Naš cilj je napraviti posebno okruženje za sve uzraste, proširujući manifestacijske aktivnosti sa Trga slobode, na Solni trg i gradski park gdje smo pripremili manifestacije i aktivnosti za djecu. Grad smo okitili u pravom zimskom duhu, najljepšim ukrasima do sada, stvarajući atmosferu prave zimske čarolije. Želimo podariti našim sugrađankama, sugrađanima i dragim gostima nezaboravan zimski ugođaj. Manifestacijom želimo unaprijediti kvalitetu života svih koji žive, ali i dolaze u Tuzlu, te zajedno s ljubavlju, srećom i veseljem da uđemo u Novu 2024. godinu”.

Gradonačelnik se posebno zahvalio svim partnerima i sponzorima, s naglaskom na NLB banku i Bingo, te privrednicima koji su podržali organizaciju “Zime u Tuzli”, te je kazao:“Ova saradnja jasno pokazuje da zajedničkim naporima realni sektor, javni sektor, nevladin sektor i Udruženje samostalnih poduzetnika grada Tuzle mogu zajedno graditi pravu svjetsku priču. Hvala svima koji su doprinijeli ovom jedinstvenom događaju i omogućili nam da Tuzlu učinimo još ljepšim mjestom tokom zimske sezone”.

Partneri u projektu su saglasni da će ovogodišnja manifestacija “Zima u Tuzli” ponuditi ne samo prazničnu atmosferu već i visokokvalitetne proizvode i usluge izlagača. Posebnu notu manifestaciji daje veliki koncert Džejle Ramović, najavljujući sjajan provod tokom čitavog perioda.

Program ovogodišnje „Zime u Tuzli“ obiluje koncertima regionalnih i domaćih muzičkih izvođača, a na najvećem trgu u Bosni i Hercegovini – Trgu slobode u Tuzli će i ove godine biti organizovan jedan od najposjećenijih dočeka Nove godine. Novogodišnja noć u Tuzli će biti nezaboravna, obilježena nastupima legendarnog Bajage i Instruktora, koji će zajedno sa posjetiocima dočekati Novu 2024. godinu.

Manifestacija “Zima u Tuzli” trajat će sve do 7. siječnja 2024. na Trgu slobode, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u prazničnom duhu, gastronomskim čarima i raznovrsnom zabavnom programu. Posebna pažnja posvećena je kućicama na Trgu slobode gdje će poduzetnici i obrtnici pružati svoje usluge i proizvode, dok će Gradski park biti domaćin obrtnika i kreativaca s bogatom ponudom i zabavnim sadržajima za najmlađe.

“Najvažniji benefiti koje grad kao administrativno sjedište Kantona i regije ima ogledaju se u zadovoljstvu građanki i građana i unapređenju kvaliteta života, tako da organizacija manifestacija poput ove doprinosi značajnom ekonomskom prosperitetu grada Tuzle. Također stvaraju povoljno okruženje za raznovrsne poslovne aktivnosti. Indirektni efekti ove manifestacije se ogledaju u dodatnom zapošljavanju, promociji kulturnih i društvenih vrijednosti našeg grada, te jačanju ukupnog imidža Tuzle kao atraktivne destinacije, ali i jačanju zajedničkog identiteta, te stvaranju pozitivnog ozračja za sve građane i posjetitelje našeg predivnog grada Tuzle”, naglasio je gradonačelnik Lugavić.

Na kraju, gradonačelnik Lugavić pozvao je građanke i građane Tuzle, ali i posjetitelje iz Kantona, Bosne i Hercegovine, regije i Evrope da prisustvuju događajima u okviru manifestacije “Zima u Tuzli”. Večerašnji koncert na Trgu slobode ozvaničit će početak zimske turističke sezone ne samo u Tuzli već i Tuzlanskom kantonu.

Na press konferenciji obratili su se, u ime suorganizatora i partnera: voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac, Bingo d.o.o., partner u organizaciji „Zime u Tuzli“, Tatjana Paunoski, voditeljica Odjela za PR i marketing u NLB Banci, Berina Belkić i sekretar Udruženja samostalnih poduzetnika grada Tuzle, Slađana Jovičić.

Grad Tuzla

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma