TKT: Večeras "Krojcerova sonata"


Na sceni Teatra kabare Tuzla u subotu, 18.9.2021. s početkom u 19 30 sati publika će imati priliku pogledati višestruko nagrađivanu monodramu ‘’Krojcerova sonata’’ koja je nastala na temelju Tolstojeve novele, i koju je režirao cijenjeni Nebojša Bradić.

Krojcerovasonata3


Predstava je nastala povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada istaknutog glumca Vlade Keroševića, koji je ujedno i profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Tuzli. Premijerna izvedba predstave je upriličena 2013. godine, a do sada je imala niz festivalskih izvođenja, gostovanja i nagrada. Priča ubice, koju suptilnim scenskim elementima studiozno, nadahnuto i sugestivno oživljava Kerošević, odvija se tokom vožnje vozom, putujući, ali ne dolazeći na cilj.


Naime, glavni junak uz neprestanu zvučnu kulisu putujućega voza i nekoliko junaku bolnih prekida zvukom same sonate, najprije prepričava i tumači događaje i objašnjava okolnosti, a na kraju ponovo preživljava, kao u psihodrami, svaki bolni i grozni detalj surovog ubistva iz strasti i potpuno se ogoli gledaocima u svojoj strašnoj bolesti krvavog ubice.


https://www.youtube.com/watch?v=kM2AV-OibWE


Teatar kabare Tuzla nudi publici bogat i raznolik kulturno umjetnički sadržaj u kojem svaki ljubitelj pozorišta može pronaći nešto za sebe. Upravo zato repertoar teatra čine predstave koje su po svom estetskom sadržaju različite. Postanite i vi dio kulturne promjene! Cijene ulaznica su 7 KM, informacije i rezervacije karata na brojeve telefona: 035/264-733 i 061/ 267 579 ili na facebook stranici Teatra Kabare Tuzla.

Dobro nam došli.

18.9.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1