"Golden tours": Dan žena u vječnom Rimu

 

Čarter let Tuzla - Rim - Tuzla

RIM je glavni grad Italije i regije Lacio, sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21. aprila 753. godine p.n.e. zbog čega sa pravom nosi ime VJEČNI GRAD. Rim je kulturno-historijski centar Italije i Europe. Stari dio Rima pravi je muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih građevina kao što su trijumfalni lukovi, trgovi sa fontanama, Koloseum, Panteon, Španski trg....

Polazak 06.03.2024.                             Povratak 08.03.2024.

Rim Coloseum1. DAN, 06.03.2024. (Srijeda) ČARTER LET TUZLA - RIM
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Tuzla, kod šaltera Golden tours u 06:00 sati u jutro. Priprema za direktan čarter let Tuzla – Rim (FCO). Vrijeme leta planirano je u 08:00 sati. Broj leta TDR 340, Avio kompanija Trade air Zagreb, Airbus 320 / 180 sjedišta. Predani prtljag 15 kg + 5 kg ručni prtljag uključen u cijenu. Dolazak na aerodrom Fiumicino „Leonardo da Vinci“, Rim planiran je u 09:30 sati. Nakon pasoške, carinske kontrole i preuzimanja prtljaga, program nastavljamo bus transferom do Rima. Panoramski razgled grada autobusom i šetnjom.„Bilo da ste u Rimu tri dana ili tri sedmice, uvijek ćete željeti još!. Ljepote ovog, na italijanski način užurbanog i romantičnog grada urezat će Vam se u sjećanje. Da bi ste bar još jednom u životu oživjeli slike uspomena, bacite novčić u baroknu Fontanu di Trevi – kažu da kovanica prebačena preko ramena osigurava da ćete se jednog dana vratiti u Rim. Ne zna se šta je ljepše u ovom gradu – da li ostaci moćnog Rimskog carstva ili veličanstvena djela Mikelanđela, Rafaela, Leonarda da Vinčija“...... Panoramski razgled: Koloseum, Rimski Forum, Trg Venecija, Fontana di Trevi, Panteon, Trg Navona........ Nakon panoramskog razgleda grada planiran je transfer do hotela. Smještaj u hotel 4*, u širem centru (šira zona Termini stanice). Odmor i slobodno vrijeme. Nakon odmora predlažemo šetnju do Trga Republike i živopisnog Španskog trga s poznatim Španskim stepenicama, omiljenog okupljališta Rimljana sa mnoštvom restorana i taverni u kojima možete večerati. Povratak u hotel individualno. Noćenje.

2. DAN 07.03.2024. (Četvrtak) VATIKAN
Doručak. Nakon doručka fakultativni poludnevni odlazak do Vatikana autobusom i pješice. Vatikan je država unutar grada Rima, najmanja država sa najvećom Crkvom na Svijetu, Bazilikom Svetog Petra. Razgled sa vodičem. „Kada ste u Rimu, imate priliku da posjetite još jednu državu i to najmanju na svijetu. Okružen visokim zidinama i čuvan od strane švajcarske garde, Vatikan u sebi krije najpoznatiju katoličku crkvu na svijetu – Baziliku Sv. Petra. Njenu unutrašnjost oslikavao je i čuveni Mikelanđelo u sedamdeset i nekoj godini života. U Muzeju Vatikana nalazi se neprocjenjivo umjetničko blago, a svakako najpoznatija građevina jeste Sikstinska kapela“. Predlažemo uspon na Mikelanđelovu kupolu sa 320 stepenica sa koje se pruža prekrasna panorama Rima. Slobodno vrijeme za ručak, individualni nastavak razgleda grada ili posjetu mnogobrojnim muzejima. Povratak u hotel individualno. Slobodno veče.
U dogovoru sa grupom u mogućnosti smo organizovati zajedničku
večeru u Taverni. Noćenje.

3. DAN 08.03.2024. (Petak) RIM – TUZLA / SRETAN 8. MART – DAN ŽENA
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izleti:
a.) Tivoli, poludnevni izlet. Nakon doručka odlazak u Tivoli autobusom uz asistenciju vodiča. Posjeta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živio kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umjetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najljepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u Rim. Slobodno vrijeme. U 19:00 sati transfer autobusom od Rima do aerodroma u Rimu, Fiumicino. Dolazak na aerodrom planiran je do 20 h. Nakon pasoške i carinske kontrole ukrcavamo se u avion. Let broj TDR 341. Planirano vrijeme leta u 22 h. Dolazak na Međunarodni aerodrom Tuzla planiran je u 23:30 sati. Kraj usluge.
b.) Cjelodnevni izlet Pompeji i Napulj. Nakon doručka u 09:00 sati odjava iz hotela. Polazak autobusom do Pompeja (cca 220 km). Dolazak u Pompeje oko 13:00 sati. Jedno od najpoznatijih arheoloških nalazišta na svijetu. U snažnoj erupciji vulkana Vezuv 79.godine, u nekoliko sati grad je nestao pod pepelom debljine 4-5 metara, stanovnici su stradali, a grad ostao „konzerviran“ za naraštaje arheologa savremenog doba. Gotovo nigdje na planeti ne možemo tako vjerno doživjeti antičku prošlost kao ovdje.
Nakon razgleda povratak do Napulja. Panoramski razgled grada. Razgledanje istorijskog centra grada, koji se nalazi na obali i koji je pod zaštitom UNESCO-a: Basilica di Santa Chiara (kompleks gdje su crkva i manastir Sv. Klare.), Castel Nuovo, Pallazo Reale, Chiesa del Gesu Nuovo. Slobodno vrijeme za ručak i individualne aktivnosti. U 16:30 sati polazak autobusom do aerodroma Fiumicino u Rimu. Dolazak na aerodrom planiran je do 20 h. Nakon pasoške i carinske kontrole ukrcavamo se u avion. Let broj TDR 341. Planirano vrijeme leta u 22:00 sati. Dolazak na Međunarodni aerodrom Tuzla planiran je u 23:30 sati. Kraj usluge.

CIJENA ZA REZERVACIJE DO 05.02.2024. = 699,00 KM

ZA SVE NAŠE PUTNIKE, PARKING NA AERODROMU TUZLA GRATIS !

U CIJENU JE URAČUNATO:
1.) Direktan charter let Tuzla – Rim – Tuzla (ekonomska klasa, Avion Airbus 320 sa 180 sjedišta.
Vrijeme leta iz Tuzle planirano u 08:00 sati. Vrijeme leta iz Rima planirano u 22:00 sati,
2.) Predani prtljag do 15 kg + 5 kg ručni prtljag,
3.) Transfer aerodrom Rim – hotel – aerodrom Rim,
4.) Smještaj u hotelu 4* u širem centru grada (šira zona Termini), u dvo i tro krevetnim sobama,
na bazi 2 noćenja sa doručkom,
5.) Usluge predstavnika agencije – pratilac grupe,
6.) Troškovi organizacije i rezervacije,
7.) PDV.

U CIJENU NIJE URAČUNATO:
1.) Aerodromske i sigurnosne taxe 160,00 KM po osobi (plaćaju se u agenciji),
2.) City (boravišnu) taxu 20,00 EUR (10 € po danu i osobi). Plaća se predstavniku agencije u Rimu,
3.) City tour (bus, vodič, bez ulaznica) 30,00 EUR po osobi,
4.) Poludnevni izlet u Vatikan (bus, vodič, bez ulaznica) 50,00 EUR po osobi,
5.) Poludnevni izlet u Tivoli (bus, vodič, bez ulaznica) 50,00 EUR po osobi,
6.) Cjelodnevni izlet u Pompeje i Napulj (bus, vodič, ulaznica za Pompeje) 90,00 EUR po osobi,
7.) Polica grupnog međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja 10,00 KM po osobi,
8.) Ulaznice za muzeje i druge posjete koje nisu uračunate u cijenu.


GOLDEN TOURS DOO TUZLA | Marsala Tita 2A (Avaz Robot Centar) | 75000 Tuzla
Tel. 035 249 220 / Viber/WhatsApp: 061 726 806 | Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. | www.goldentours.ba

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB kraljevska2024

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG