Apel: Liječenje petogodišnjeg Selmana

 

HO „Help Others“ – Salzburg (Pomozi drugima) pokreće hitan apel za liječenje petogodišnjeg dječaka SELMANA RAKIĆA sa prostora općine Tešanj.

Selman Rakić rođen je 2018. godine u mjestu Vukovo, prostor općine Tešanj, sa nizom bolesti sa kojima se roditelji i ljekari bore već petu godinu.
Naime rođen je sa autizmom, ali pored toga ne vidi na desno oko (hipoplazija oka) i nit' priča a i ne čuje na jedno uho. Još uvijek nosi pelene.

Selman1

Do sada je pored Bosne i Hercegovine bio na pregledu u Turskoj kod dr. Erdal Karagoz koji je mišljenja da u Tuskoj postoji ustanova koja može pomoći malom dječaku Selmanu.
Međutim kada su kontaktirali tu ustanovu te prodičili nalaze dobili su predračun liječenja u iznosu od 20 HILJADA EURA plus troškovi putovanja i boravka.
Njegovi roditelji nisu sami u mogućnosti da prikupe tolika potrebna sredstva, te su se obratili nama u Humanitarnoj organizaciji, a mi smo obećali pomoći koliko možemo.
Zbog toga pozivamo sve Vas humane ljude, naše donatore i sve one koji su u mogućnosti da podržite ovaj hitan apel i da u što kraćem roku skupimo potrebna sredstva i time ovom predivnom dječaku omogućimo normano djetinjstvo i život.
Detaljnije informacije po bilo kojem pitanju možete dobiti putem inbox poruka.
Unaprijed u ime petogodišnjeg Selmana Vam zahvaljujemo.
I vid podjele apela je vrsta pomoći.

Ukoliko želite pomoći to možete učiniti na sljedeće načine sa obaveznom naznakom „Selman Rakic“.

17072 sa pozivom donirate 3KM
Uplate u EU:
Help Others
IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871
BIC:SBGSAT2SXXX
SPARKASSE SALZBURG

Uplate u BiH:
Pomozi drugima-Help others
BOSNA BANK INTERNATIONAL SARAJEVO BiH
b.r.1413 8953 2004 1504

Uplate za one koji posjeduju Paypal:
https://paypal.me/helpothers1
#ImamoSamoOnoStoDamo

Kontakt:
Viber,wotzap:0038762206099

Selman2

 • Zanimljivosti Najnovije

  • "Mrkić" i "Volim Tuzlu": Čestitka povodom 9. maja

   Svim Bosancima i Hrcegovcima čestitamo 9. maj, Svjetski dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope, a svim dobitnicima najviših ratnih priznanja čestitamo i Dan zlatnih ljiljana. "Mrkić" doo Tuzla i...

  • Apel: Sedmogodišna Ajla Palavrić treba liječenje u Turskoj

   Apel: Sedmogodišna Ajla Palavrić treba liječenje u Turskoj- Zahvat bi trebao početi 6. maja.2024. godine - U toku je akcija prikupljanja pomoći za liječenje sedmogodišnje Ajle Palavrić iz Tuzle. Ajla ima zdravstvene probleme od rođenja. Osim epilepsije, smetnji...

  • 44 godine bez Josipa Broza Tita

   44 godine bez Josipa Broza TitaPrije 44 godine, 4. maja 1980. godine, umro je Josip Broz Tito – neprikosnoveni lider Jugoslavije, proslavljeni ratni komandant i jedan od osnivača i čelnik Pokreta nesvrstanih. Rođen je u Kumrovcu, u...

  • "Mrkić" doo i "Volim Tuzlu: Čestitka za Vaskrs

   Svim Bosancima i Hercegovcima pravoslavcima koji slave veliki hrišćanski praznik Vaskrs, upućujemo iskrene čestitke. Hristos vaskrse!  

  • Svjetski dan slobode medija

   Svjetski dan slobode medija  Danas se obilježava Svjetski dan slobode medija. Cilj obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti o važnosti medijskih sloboda i njenih temeljnih načela. Glavna skupština Ujedinjenih nacija...

  • Prvi i drugi maj neradni dani

   Prvi i drugi maj neradni dani  Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da se Prvi maj obilježava kao Međunarodni praznik rada tokom dva dana, 1. i 2. maja."S obzirom da 1. maj 2024. godine pada u...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma