Vehidu Šehiću nagrada “Sloboda narodu”

 
- Nagrada za životni doprinos u oblasti slobode govora - Otvoren treći Festival u Sarajevu -

vehid sehicsloboda

Nagradu za životni doprinos u oblasti slobode govora i izražavanja, koju već treću godinu Pro Educa dodjeljuje pojedincima iz našeg društva koji su slobodno govorili i onda kada okruženje nije podržavalo slobodan govor, koji su se borili za slobodu onda kada je ona bila na korak da potpiše kapitulaciju, dobio je Vehid Šehić predsjednik Foruma građana Tuzle i Građanskog alternativnog parlamenta BiH.

Na polju zaštite ljudskih prava stalni je saradnik Helsinških komiteta za ljudska prava u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. Čast da uruči priznanje dobitniku pripala je Jadranki Miličević, izvršnoj direktorici Fondacije CURE, aktivistici za ljudska prava, mirovnjakinji i pionirki borbe za ženska prava u BiH i regiji, prvoj dobitnici priznanja za životni doprinos u polju borbe za ljudska prava i slobodu govora.

”Meni su važna samo priznanja od ljudi koji se bore za slobodu i kojima je sloboda prioritet. Otvorili ste događaj pjesmom koja mi je važna, koju vole samo oni koji vole slobodu i bore se za nju, zato mi je ovo priznanje sad drago”, rekao je drug Vehid Šehić.

Nagrada je dodijeljena u okviru trećeg sarajevskog izdanja Festivala #SlobodaNarodu u organizaciji Laboratorije društvenih inovacija Pro Educa koji je svečano otvoren u Dječijoj kući Novo Sarajevo izvođenjem pjesme Bella Ciao Sarajevske pop-rock škole.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma