TK nastavlja sa projektima energijske tranzicije


Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na tekst Ugovora o partnerstvu za implementaciju Projekta SMART Solutions in Energy transition of Productive businesses (SMART STEP) koji će Vlada TK implementirati u saradnji sa Udruženjem Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla, Brodsko-posavskom županijom i Sveučilištem u Slavonskom Brodu iz Hrvatske, u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2021-2027. Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 2,3 miliona €, odnosno preko 4,5 miliona KM, od čega će na Tuzlanskom kantonu biti implementirano blizu 2,2 miliona KM.

Vlada68TK2

Projekat predstavlja odgovor na potrebu za energetskom tranzicijom i dekarbonizacijom malih i srednjih preduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini (Tuzlanskom kantonu) i Republici Hrvatskoj (Brodsko-posavskoj županiji). Glavni korisnici projektnih rezultata će biti preduzeća, univerziteti u Tuzli i Slavonskom Brodu, druge istraživačke institucije i srednje škole, organizacije i tijela za podršku preduzećima (privredne i obrtničke komore, udruženja poslodavaca, lokalne i regionalne razvojne agencije, poslovni inkubatori i start-up centri, itd.), lokalne (općinske/gradske), regionalne vlasti, i šira javnost.
Kada je u pitanju Tuzlanski kanton kapitalne investicije će biti realizirane na rekonstrukciji i adaptaciji laboratorijskog kompleksa Mašinskog fakulteta u okviru Kampusa Univerziteta u Tuzli. Projekat uključuje značajne infrastrukturne radove i opremanje ovih centara kako bi se osigurala njihova puna funkcionalnost, a isti će se realizirati od jula 2024. do januara 2027. godine.

Odjeljenje za informisanje
6.8.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner