13. terenska akcija čišćenja otpada, 13.9.


- Tuzla se ponovno sprema da zablista! -

akcijaletsdoit2024

U petak, 13. septembra 2024. godine, na području Grada Tuzla održat će se trinaesta terenska volonterska akcija čišćenja otpada u sklopu projekta “Let’s Do It Tuzla”.

Projekat „Let´s Do It Tuzla“ i terenske akcije koje se sprovode pod njegovim okriljem, sastavni su dio pokreta „Let´s Do It Bosna i Hercegovina“, odnosno „World Cleanup Day“, u kojem je u dosadašnjim ekološkim akcijama učešće uzelo preko 90 miliona volontera iz 211 zemalja i teritorija. Tako su se Tuzla i ostali gradovi u Bosni i Hercegovini pridružili najvećem ekološkom volonterskom pokretu u svijetu, ujedinjenom u jednoj misiji - čišća i ljepša okolina za sve nas!

Već trinaest godina zaredom Grad Tuzla, ali i cijela Bosna i Hercegovina organizuju i sprovode najveću ekološku volontersku akciju u historiji naše zemlje, posvećenu prvenstveno čišćenju ilegalno deponovanog otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti. Po uzoru na ranije godine, plan ovogodišnje terenske volonterske akcije čišćenja otpada obuhvatit će šire područje Grada Tuzla, sa posebnim fokusom na lokacije na kojima građani, vrlo često, provode svoje slobodno vrijeme.

“Let’s Do It Tuzla” tim, uz pomoć učenika iz tuzlanskih osnovnih i srednjih škola, zajedničkim snagama će očistiti preko 20 lokacija koje se nalaze na području Grada Tuzla. Terenska akcija će se sinhronizovano sprovoditi na svim lokacijama, uz tehničku i logističku asistenciju “Let’s Do It Tuzla” tima, koji će za sve volontere osigurati rukavice, vreće i osvježenje.

U cilju podsticanja što masovnijeg učešća građana u predstojećoj terenskoj akciji, “Let’s Do It Tuzla” tim poziva sve građane da prijave lokaciju koju dodatno žele očistiti uz pomoć svojih komšija, prijatelja i poznanika. Podatke o lokaciji, kao i ukupnom broju volontera koji bi uzeli učešće u pomenutom poduhvatu, potrebno je dostaviti putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili Facebook/Instagram stranice “Let’s Do It Tuzla”, najkasnije do nedjelje, 08.09.2024. godine.
Nakon prijema svih pristiglih prijedloga, a u skladu sa mogućnostima, “Let’s Do It Tuzla” tim će pružiti tehničku i logističku potporu u procesu samostalne realizacije akcije čišćenja na predloženoj lokaciji. Organizatori naglašavaju da svi volonteri u ovoj terenskoj akciji učestvuju na sopstvenu odgovornost.

Ni ove godine realizacija terenske akcije čišćenja otpada ne bi bila moguća bez nesebične pomoći i podrške kompanije Admiral, generalnog partnera projekta, zatim Eko život d.o.o. Tuzla, zlatnog partnera projekta, ali i Misije OSCE-a u BiH i drugih društveno odgovornih i ekološki orijentiranih kompanija i institucija.

Više informacija o realizaciji svih planiranih aktivnosti na području Grada Tuzla možete pronaći na web stranici www.tuzla.letsdoit.ba, kao i Facebook i Instagram stranici “Let’s Do It Tuzla”.

Mijenjaj stanje! Let´s Do It Tuzla.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner