Rezimiranje rezultata kada su u pitanju zaštitne mjere u ZP „Konjuh“


U cilju usaglašavanja postignutog kada su pitanju zaštitne mjere u JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” danas je održan informativni sastanak kojem su prisustvovali ministrica za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona AnelaAjšić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva TK Fedahija Ahmetović te predstavnici JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh”, JP „Šume TK“, Kantonalne uprave za šumarstvo TK, aktivističkog pokreta „Karton Revolucija“ kao i Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK.

konjuh


Na sastanku je dogovoreno da će JP „Šume TK“ obavijestiti svoje kupce
da će nakon uspostavljanja rampe biti dužni da se zaustave u cilju provjere i stavljanja na uvid dokumenata o prijevozu drvnog tereta. Izgradnja info-punktaod strane Kladnja, prema riječima predstavnika JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh”, privodi se kraju nakon čega će biti postavljen i video nadzor koji će upotpuniti kontrolu.
    Iz Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK prisutne su upoznali sa dinamikom izrade elaborata za Zaštićeni pejzaž „Konjuh“ koji će biti prezentovan radnoj grupi.

1.8.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner