Poštovani gosti Panonike,

Obzirom na loše vremenske prognoze za naredni period septembra sa najavom obilnih kišnih padavina sa drastičnim padom temperature, kao i na znatno smanjenu posjetu i velike troškove održavanja i nadzora nad kompleksom slanih jezera u punom kapacitetu, odlukom Uprave JP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika završio je Ljetnu sezonu 2024 u ponedeljak 9. septembra 2024. godine. Od utorka 10.09.2024. godine, kompleks Panonskih jezera je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, a eventualno kupanje u jezerima je na vlastitu odgovornost, obzirom da je završen nadzor nad jezerima u punim kapacitetima (spasilačko-redarska služba).

Panonika tri jezera

Za proteklu ljetnu sezonu se može dati ocjena da je bila najuspješnija od početka rada Panonskih jezera sa preko 535.000 posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim, petodnevnim ulaznicama (11.107 kom. RFID ulaznica svih kategorija) i posjete koncertima.. Ovogodišnja sezona je karakteristična po velikom broju sunčanih dana u kontinuitetu sa visokim temperaturama i bez padavina (75 dana), a protekla je bez ijednog značajnijeg incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog), pri čemu su zadržani i unaprijeđeni visoki standardi boravka naših gostiju. Nastavljen je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz svih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

Od utorka 10.09.2024.godine, ulaz na Panoniku je slobodan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku, kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani), naplaćuju se prema važećem cjenovniku (www.panonika.ba/cjenovnik).

JP Pannonica d.o.o. Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu i ove jeseni na tuzlanskoj Panonici, posebno na našim lijepim slanim slapovima Već naredni vikend na Panonici se održavaju tradicionalni susreti raftera „Raftlook 2024“ zadnja manifestacija je takmičenje u triatlonu koje će se održati 29.9.2024.godine.

JP Pannonica d.o.o. Tuzla
10.9.2024. godine