Poštovani gosti Panonike,

Obzirom na loše vremenske prognoze za naredni period septembra sa najavom obilnih kišnih padavina sa drastičnim padom temperature, kao i na znatno smanjenu posjetu i velike troškove održavanja i nadzora nad kompleksom slanih jezera u punom kapacitetu, odlukom Uprave JP Pannonica d.o.o. Tuzla, kompleks slanih jezera Panonika završio je Ljetnu sezonu 2024 u ponedeljak 9. septembra 2024. godine. Od utorka 10.09.2024. godine, kompleks Panonskih jezera je otvoren za slobodan ulaz, šetnje i rekreaciju, a eventualno kupanje u jezerima je na vlastitu odgovornost, obzirom da je završen nadzor nad jezerima u punim kapacitetima (spasilačko-redarska služba).

Panonika tri jezera

Za proteklu ljetnu sezonu se može dati ocjena da je bila najuspješnija od početka rada Panonskih jezera sa preko 535.000 posjeta, uzimajući u obzir i posjete gostiju sa sezonskim, mjesečnim, petodnevnim ulaznicama (11.107 kom. RFID ulaznica svih kategorija) i posjete koncertima.. Ovogodišnja sezona je karakteristična po velikom broju sunčanih dana u kontinuitetu sa visokim temperaturama i bez padavina (75 dana), a protekla je bez ijednog značajnijeg incidenta (sigurnosnog, zdravstvenog i ekološkog), pri čemu su zadržani i unaprijeđeni visoki standardi boravka naših gostiju. Nastavljen je prošlogodišnji trend rasta broja gostiju iz svih regija naše zemlje, susjednih i europskih zemalja.

Od utorka 10.09.2024.godine, ulaz na Panoniku je slobodan, a posjete Sojeničkom naselju, Geološkoj postavci, Dječijem zabavnom parku, kao i korištenje plažnog mobilijara (ležaljke, suncobrani), naplaćuju se prema važećem cjenovniku (www.panonika.ba/cjenovnik).

JP Pannonica d.o.o. Tuzla se zahvaljuje svojim dragim gostima na posjeti i poziva građane da svoje slobodno vrijeme provedu i ove jeseni na tuzlanskoj Panonici, posebno na našim lijepim slanim slapovima Već naredni vikend na Panonici se održavaju tradicionalni susreti raftera „Raftlook 2024“ zadnja manifestacija je takmičenje u triatlonu koje će se održati 29.9.2024.godine.

JP Pannonica d.o.o. Tuzla
10.9.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner