- Gradonačelnik Lugavić svečano otvorio vrtić “Bubamara” u Slavinovićima -

Grad Bubamara

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, jučer je presijecanjem vrpce svečano otvorio vrtić “Bubamara” u naselju Slavinovići. Vrtić “Bubamara” je trinaesta poslovna jedinica u okviru JU “Naše dijete”, prostire se na površini od 253 m², a trenutno je upisano 50 mališana u dvije odgojne grupe.

Gradonačelnik Lugavić, izrazio je zadovoljstvo otvaranjem novog obdaništa koje će značajno unaprijediti svakodnevni život porodica iz ovog naselja i šire, te je kazao:”Zahvaljujem se Gradskoj upravi i Javnoj ustanovi “Naše dijete” koji su slušajući potrebe građana Slavinovića, obezbijedili adekvatan prostor za otvaranje ovog obdaništa. Danas smo svjedoci da smo uspjeli, nakon kupovine prostora, staviti ga u funkciju na radost svih građana i građanki Slavinovića, ali i cijelog istočnog dijela Tuzle čime značajno unapređujemo kvalitet života naših sugrađana. Obezbijedili smo i opremili siguran i kvalitetan prostor za boravak najmlađih, čime smo olakšali svakodnevne obaveze roditeljima. Ovo je veliki korak u poboljšanju uslova za život u ovom dijelu Tuzle.”

Gradonačelnik Lugavić je naglasio da Grad Tuzla nastavlja ulagati u razvoj predškolskog obrazovanja, te je najavio otvaranje novog obdaništa u Simin Hanu, za koje je već osiguran dio sredstava od Federalnog ministarstva i Vlade Federacije.”Radimo sve što građani traže, te se trudimo na najbolji mogući način odgovoriti na njihove potrebe. S ponosom mogu reći da smo ove godine osigurali najveća sredstva do sada – preko 20 miliona konvertibilnih maraka, bilo direktno u budžet, bilo putem investicija u naš grad. To je najveći iznos koji smo ikada osigurali za Tuzlu, a sredstva su došla iz fondova Vlade Federacije i Evropske unije, što nas čini iznimno ponosnima.. ”

Svečanosti su posebnu notu dali mališani iz dvije odgojne grupe vrtića “Sunčica” i “Pčelica”, koji su sa učiteljicama, pripremili i izveli svečani program za ovu posebnu priliku.

Otvaranje vrtića “Bubamara” predstavlja značajan korak u poboljšanju uslova za predškolsko obrazovanje u Tuzli, pružajući djeci siguran i savremeno opremljen prostor u skladu sa pedagoškim standardima i normativima.

Grad Tuzla
10.9.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner