Informacija sa 57. vanredne sjednice Vlade TK

 

  • Više od 4 miliona KM za sanaciju i rehabilitaciju lokalnih puteva u TK

Na jučer održanoj vanrednoj sjednici Vlada je prihvatila Informaciju JU Direkcija regionalnih cesta TK o provedenom javnom pozivu za sanaciju (rehabilitaciju) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona, te donijela Odluku o odobrenim projektima sanacije (rehabilitacije) lokalnih i nerazvrstanih cesta na području Tuzlanskog kantona. Ovom odlukom odobreno je ukupno nešto više od 4 miliona KM za realizaciju ovih infrastrukturnih projekata, kojim Vlada Tuzlanskog kantona direktno pomaže gradovima i općinama u sanaciji lokalnih cesta, a sve sa ciljem da se život građana Tuzlanskog kantona učini kvalitetnijim. S tim u vezi iz navedenih sredstava finansirat će se ukupno 33 projekta sanacije lokalnih i nekategorisanih puteva u gradovima i općinama na području našeg kantona.

Vlada57van

  • 1,4 miliona KM za vodosnabdijevanje Živinica i Doboj Istoka

Vlada je jučer dala saglasnost na Izmjene i dopune Programa ulaganja sredstava vodnih naknada u oblast vodoprivrede u 2024. godini. Naime, u cilju rješavanja problema vodosnabdijevanja na području našeg kantona, današnjim izmjenama osigurano je 400.000 KM za izgradnju rezervoara kapaciteta 400 m³ u sklopu vodovodnog sistema Doboj Istok, te 370.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju gradske vodovodne mreže u I ulici i ulici Oslobođenja, 270.000 KM za izgradnju primarnog voda gradskog vodovodnog sistema od M18 prema naselju Ciljuge, 317.000 KM za rekonstrukciju donje zone vodovoda Đurđevik – vod 1.6. D i 43.000 KM za završetak rezervoara vodovoda “Radašnica” u MZ Podgajevi u Živinicama.

Ostale odluke

Vlada Tuzlanskog kantona jučer je utvrdila Prijedlog Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Univerzitetu u Tuzli. Razlog za donošenje predmetnog zakona jeste popunjavanje pravne praznine nastale donošenjem prošlih izmjena i dopuna Zakona o Univerzitetu u Tuzli iz 2011. godine, kada je usklađivanjem djelatnosti Univerziteta u Tuzli sa Klasifikacijom djelatnosti u Bosni i Hercegovini iz 2010. godine propušteno da se na adekvatan način unese i arhitektonska djelatnost, iako je ona bila navedena u sklopu djelatnosti Univerziteta prije pomenute izmjene zakona. Ovim izmjenama omogućit će se Univerzitetu da, s obzirom na skori početak radova na izgradnji kampusa, može samostalno obaviti određene djelatnosti u okviru raspoloživih stručnih kapaciteta, a u svrhu poboljšanja uslova za obrazovanja i obavljanje naučno-nastavne djelatnosti.
Vlada je jučer dala saglasnost na Plan poslovanja JP Aerodrom Tuzla za period 2025-2027. godina, te imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o., te im dala zaduženja za rad na narednoj sjednici Skupštine privrednog društva.
Vlada je jučer izmijenila i dopunila i Program rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2024. godinu, te u program uvrstila i plaćanje naknade za rad Komisije imenovane za vršenje tehničkog pregleda izvedenih radova za dobijanje upotrebne dozvole, kao i naknade za projekat izvedenog stanja vanjskog uređenja i projekta izvedenog stanja elektroradova u JU Osnovna muzička škola Tuzla, kao i nabavku opreme za potrebe Ministarstva za boračka pitanja TK.
Također, Vlada je izmijenila Program manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton i među manifestacije od interesa za TK uvrstila i Poslovno - tehničku konferenciju „TECH CRUISE“ 2024.

Odjeljenje za informisanje

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner