Informacija sa 71. redovne sjednice Vlade TK

 

  • U cilju stvaranja preduslova za preraspodjelu odobrenih sredstava u Budžetu Tuzlanskog kantona između rashoda i izdataka i obratno, Vlada je danas utvrdila prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu. Predloženim izmjenama predviđeno je da o ovome odlučuje Vlada Kantona, na prijedlog Ministarstva finansija.
  • Na danas održanoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona prihvatila je izvještaje JZU Opća bolnica „Dr. Mustafa Beganović“ Gračanica o realizaciji Programa finansijske konsolidacije i/ili restrukturiranja i namjenskom utrošku sredstava doznačenih iz Proračuna Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za prva dva kvartala 2024. godine.
    Vlada71TK1
  • Također, Vlada je prihvatila Informaciju o radu „Instituta za zavarivanje“ d.o.o. Tuzla za 2023. godinu.
  • Vlada je danas donijela Odluku o uslovima, kriterijima i postupku dodjele sredstava iz Budžeta Tuzlanskog kantona na ime sufinansiranja programa naučnoistraživačkog rada Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.Maksimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti na ime sufinansiranja programa je 100.000 KM.
  • Vlada je danas donijela odluke o pristupanju dodjeli koncesija i određivanjukoncesora. Povodom samoinicijativnih ponuda privrednog društva „Tuzla-Kvarc“ d.o.o. Tuzla za eksploataciju kvarcnog pijeska na ležištu „Kužići“, na području grada Tuzla, i privrednog društva „Pjeskara“ d.o.o. Dobošnica za eksploataciju kvarcnog pijeska na ležištu „Selimovo brdo“, na području grada Lukavac, Vlada je pristupila dodjeli koncesija, a kao koncesora odredila Ministarstvo privrede, koje će preduzeti sve aktivnosti u postupku dodjele koncesija.
  • U skladu sa Programom manifestacija od interesa za Tuzlanski kanton za 2024. godinu, Vlada je danas odobrila po 4.000 KM Savezu pčelara Tuzlanskog kantona, na ime troškova organizacije i realizacije manifestacije: 19. Međunarodni sajam pčelarstva „MEDENA TUZLA 2024“i na ime troškova organizacije i realizacije manifestacije „9. Kongres pčelarstva i pčelinjih proizvoda sa međunarodnim učešćem“ u Sarajevu, 2.500 KM Udruženju „Moja istina“ Gračanica na ime troškova organizacije i realizacije projekta „Roze oktobar“,  te 1.500 KM Udruženju porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „PIPOL“ Tuzla na ime troškova organizacije i realizacije projekta „Zlatna vrpca“.
  • Prema ranije donesenom Programu rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava za 2024. godinu, Vlada je danas odobrila 7.000 KM Uredu za zakonodavstvo Vlade Tuzlanskog kantona i 15.000 KM Kantonalnoj upravi civilne zaštite.
  • Kako bi na istovjetan način kao i u drugim javnim preduzećima i ustanovama regulirala iznose naknada i predstavnicima državnog kapitala u privrednom društvu Rudnik soli „Tuzla“ D.D. Tuzla, Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju najvišeg iznosa naknada za rad u organima reguliranih organa čiji je osnivač/suosnivač Tuzlanski kanton.
  • Na današnjoj sjednici Vlada je imenovala Komisije za odabir korisnika po Javnom pozivu za kandidovanje projekata za dodjelu sredstava iz Budžeta Tuzlanskog kantona za 2024. godinu u svrhu pružanja podrške jedinicama lokalne samouprave.

Odjeljenje za informisanje
3.9.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB plati baner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner