Održan Info dan


- Sufinansiranje projekata/programa sportskih organizacija -

sport

Kako bi otklonili nedoumice i pojasnili same procedure apliciranja na javni poziv za dodjelu sredstava sportskim organizacijama u oblasti sporta za 2024. godinu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas je organizovalo Info dan.
Naglasivši da info dan predstavlja već ustaljenu praksu kada su u pitanju svi resori Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK šef Odsjeka za sport Ermin Jusufović je kazao da odziv sportskih organizacija na događaj treba „rezultirati većim stepenom zadovoljstva svih korisnika kao i većim procentom samih aplikanata koji su zadovoljili sve uslove iz kriterija i koji će ostvariti pravo na dodjelu sredstava“.
„Uslovi svake godine dožive neke promjene i ove godine ih je bilo, ali ništa radikalno da bi doveli u dilemu sve naše potencijalne aplikante. Ali, s obzirom na naša dosadašnja iskustva i određene situacije u koje smo dolazili prethodnih godina organizujemo ovaj dan kako bi otklonili sve dileme kod korisnika usluga i kako bi poboljšali i taj osjećaj zadovoljstva kod naših korisnika i stavili do znanja da je naše Ministarstvo njihova kuća i da nastojimo ravnopravno i ravnomjerno doprijeti do svakog našeg korisnika sa područja cijelog kantona“, kazao je ovom prilikom Jusufović.
Predstavnik Košarkaškog invalidskog kluba Zmaj Gradačac Jakub Džinić bio je među prvima koji je danas u razgovoru sa uposlenicima Ministarstva želio dobiti sve pojedinosti u vezi sa apliciranjem na javni poziv.
„Mi smo dugi niz godina aplikanti za sredstva koja raspisuje Ministarstvo za kulturu, sporti mlade TK i dosad smo bili relativno zadovoljni i podrškom koju pružaju. Nažalost, prošle godine nismo uspjeli ostvariti pristup sredstvima jer smo imali nedostatak u dokumentaciji prilikom apliciranja na javni poziv“, kazao je Džinić.
Predmet Javnog poziva, koji ostaje otvoren do 5. avgusta 2024. godine, je prikupljanje prijava za odabir korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2024. godinu u ukupnom iznosu od gotovo 900.000 KM. Sredstva se dodjeljuju za sufinansiranje vrhunskog i kvalitetnog sporta, sporta osoba sa invaliditetom, omladinskih uzrasnih kategorija, projekata sport za sve, organizacija sportskih manifestacija, obavljanja sportske djelatnosti granskih sportskih saveza TK i pružanja usluga korištenja sportskih objekata na ime trenažnog procesa.

17.7.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner