Lukavac Cement: Dan otvorenih vrata 2023.


- Posebna pažnja je posvećena ekološkim i kreativnim programima -

LC dan


U subotu, 16. septembra 2023., u zelenom parku Lukavac Cementa održano je 13. izdanje Dana otvorenih vrata, tradicionalne manifestacije koja okuplja brojne građanke i građane Lukavca, Tuzle ali i šire. Ove godine posebna pažnja je posvećena ekološkim i kreativnim programima za djecu i mlade.

„Mnoge mališane je obradovala poučna i zanimljiva kreativna radionica „Uradi sam“ gdje su imali priliku da samostalno prave i boje predmete od cementa. Priredili smo i specijalnu eko radionicu „RecIGliRAnje“ sa željom da kroz spoznaju i istraživanje, igru i zabavu potičemo njihovu ekološku osviještenost. Mogli su saznati koliko je važno očuvanje našeg okoliša te da otpad nije smeće i da se može razdvajati, reciklirati i ponovno pametno iskoristiti“ – istakao je član Uprave Lukavac Cementa Nihad Begić.

Pored kutka za bebe, animatorskih i karnevalskih igara, maskota, mađioničara, organiziran je i umjetnički kutak rezervisan za balerine, a za ljubitelja plesa mini disko.

S ciljem poticanja sportskog duha i zdravih životnih navika, u sklopu „Dana otvorenih vrata 2023“ odvijale su se sportske aktivnosti, turniri fudbala i odbojke. Uz roštiljadu, voćno osvježenje i prigodne poklone za svu djecu, ovogodišnja manifestacija Lukavac Cementa protekla je u ozračju dobre zabave, druženja i kreativnog učenja.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner