Od 21.10. radovi na kružnom toku "Slatina"


- Obavijest o početku radova na rekonstrukciji putne i komunalne infrastrukture kružnog toka na raskrsnici “Slatina” u Tuzli -

Slatina

 

Grad Tuzla – Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica obavještava javnost da će u ponedeljak, 21.10.2024. god, započeti radove na rekonstrukciji putne i komunalne infrastrukturę na raskrsnici kružnog toka “Slatina”, jednog od ključnih prometnih čvorišta u gradu.

Projekat rekonstrukcije obuhvatit će radove na formiranju kružnog toka sa pripadajućom vertikalnom i horizontalnom signalizacijom, kao i modernizaciju javne rasvjete, sistema vodosnabdjevanja, te površinske i kanalizacione odvodnje. Ove mjere imaju za cilj povećanje protočnosti saobraćaja, poboljšanje sigurnosti motornog i pješačkog saobraćaja te smanjenje zagušenja u saobraćajnim špicama.

Tokom izvođenja radova, promet će se odvijati po privremenom režimu, koji će biti jasno označen odgovarajućim saobraćajnim znakovima. Učesnici u saobraćaju se mole za strpljenje i razumijevanje te im se preporučuje korištenje alternativnih putnih pravaca gdje god je to moguće.

U prvoj fazi su planirani radovi koji će obuhvatiti dio sjeverne saobraćajnice (desna saobraćajna traka gledano iz pravca stadiona Tušanj) – od raskrsnice ulica Rudarska, Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića do spoja ulice Ratimira Deletisa (bivša Franjevačka) s ulicom Muhameda Hevaija Uskufija kod benzinske pumpe „Petrol“.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti potpuno obustavljen za ulaz i izlaz iz ulice Univerzitetska u ulicu Muhameda Hevaija Uskufija.

Na sjevernoj saobraćajnici saobraćaj neće biti u potpunosti obustavljen, već preusmjeren na lijevu traku (gledano iz pravca stadiona Tušanj). Na ovom dijelu saobraćaj će se odvijati sa preusmjerenjem u kolovozne trake i u dvosmjernom režimu, od raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Albina i Franje Herljevića (raskrsnica kod Doma zdravlja) do raskrsnice ulica Muhameda Hevaija Uskufija i Meše Selimovića.

Na fotografiji je šematski prikaz odvijanja saobraćaja tokom I faze radova.

Privremena izmjena režima saobraćaja trajat će od 21. oktobra 2024. do završetka radova.

Tokom izvođenja radova saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Mole se građani da do okončanja radova, po mogućnosti, koriste alternativne pravce i poštuju postavljenu signalizaciju radi sigurnosti i nesmetanog odvijanja saobraćaja.

Služba za komunalne poslove,
izgradnju i poslove mjesnih zajednica

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NBTehnikabaner

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner