Grad Tuzla: Halid Bešlić za 2. oktobar u Tuzli

 

- Grad Tuzla svečanim programom i koncertom Halida Bešlića, 2. oktobra obilježava 81. godišnjicu oslobođenja Tuzle -

Grad program 2 oktobar

U povodu obilježavanja 2. oktobra – Dana oslobođenja Tuzle, danas je u Gradskoj upravi Tuzle održan sastanak Organizacionog odbora, koji je okupio predstavnike preduzeća, ustanova, institucija i udruženja, angažovanih u organizaciji ovog značajnog događaja.

Grad Tuzla će u srijedu, 2. oktobra 2024. godine, svečano obilježiti 81. godišnjicu od oslobođenja u II svjetskom ratu. Tim povodom, Grad Tuzla će biti domaćin brojnim gostima iz Bosne i Hercegovine i gradova prijatelja iz inostranstva, za koje je pripremljen prigodan svečani program.

Centralni dio obilježavanja započet će polaganjem cvijeća i odavanjem počasti braniocima Tuzle i Bosne i Hercegovine, kao i civilnim žrtvama rata, na spomen-obilježjima na Slanoj Banji u 11.30 sati. Delegacije Grada Tuzle, boračkih organizacija, viših nivoa vlasti, brojni gosti i građani zajedno će odati počast onima koji su dali svoj doprinos u borbi za slobodu.

Nakon toga, u 13.00 sati, u JU Narodno pozorište Tuzla bit će održana svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzle, kojom će se dodatno obilježiti ovaj značajan datum u historiji grada.

Za sve građanke i građane Tuzle, kao i goste koji će svojim prisustvom uveličati obilježavanje Dana oslobođenja, u večernjim satima na Trgu slobode bit će organizovan koncert Halida Bešlića, istinskog velikana bosanskohercegovačke muzičke scene. Koncert će početi u 20.00 sati, a prije Halida Bešlića publici će se predstaviti naši sugrađani, Nesib Delibegović Nesko i Mirza Hamzić, sa posebnim muzičkim numerama posvećenim Tuzli

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, na današnjem sastanku Organizacionog odbora istakao je važnost obilježavanja ove godišnjice i pripreme koje su u toku:”2. oktobar je veoma bitan datum za naš grad i za sve građanke i građane Tuzle. Danas smo održali organizacioni odbor povodom obilježavanja Dana oslobođenja Tuzle, jer ne želimo ništa prepustiti slučaju. Razgovarali smo o svim aspektima priprema, od polaganja cvijeća na Slanoj Banji, preko svečane sjednice, pa do organizacije koncerta Halida Bešlića. Posebnu pažnju posvetili smo bezbjednosti, higijeni i uređenju grada kako bi ovaj značajan dan protekao u najboljem mogućem redu. Sigurni smo da će sve naše građanke i građani uživati i ponosno proslaviti ovaj značajan dan.”

Pozivamo sve Tuzlanke i Tuzlake, kao i one koji vole ovaj grad, da nam se pridruže 2. oktobra i da zajedno obilježimo ovaj važan dan u historiji Tuzle!

Grad Tuzla

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB slozibudzet2

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner