Turski orkestri održat će dva koncerta na Trgu slobode


- Četvrtak, 27. juna, i ponedeljak, 1. jula -

tuskiorkestar


U sklopu posjete Bosni i Hercegovini, turski orkestri Moderni vojni orkestar TÜRKAY i Osmanski vojni orkestar Mehter, od 26. juna do 3. jula održat će nekoliko koncerata u gradovima Bosne i Hercegovine. U Narodnom pozorištu Tuzla 27. juna i na Trgu slobode u Tuzli u ponedjeljak 1. jula, građani Tuzle će imati priliku uživati u spoju tradicionalne i moderne muzike sa spektakularnim nastupima ovih orkestara.

TÜRKAY orkestar, poznat kao Harmony Stars Orchestra, izvodi širok repertoar koji obuhvata prearanžirane instrumentalne kompozicije u žanrovima popa, jazza, lagane muzike i narodnih pjesama, održat će koncert u četvrtak, 27. juna u 20 sati, na Trgu slobode. Ovaj orkestar, redovno nastupa na prestižnim događajima širom svijeta, predstavljajući kulturnu baštinu Republike Turske.

Mehter, simbol turske vojne tradicije, će također svojim nastupom oduševiti publiku svojim izvedbama, u ponedeljak, 1. jula, sa početkom u 19 sati. Kroz vjekove, Mehter je predstavljao kulturni identitet Turske, čineći ovaj orkestar jednim od najznačajnijih kulturnih dobara zemlje.

Pozivamo sve građanke i građane Tuzle da se pridruže ovim  kulturnim događajima na Trgu slobode, gdje će moći uživati u vrhunskoj muzici i tradiciji Turske.

Grad Tuzla

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB slozibudzet2

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner