- Usklađuju se komunalni propisi s novim tehnologijama u reklamiranju -

kolegij25

Na 25. sjednici Kolegija gradonačelnika Tuzle, održanoj jučer u Gradskoj upravi, razmatran je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, u svrhu prilagođavanja novim tehnologijama u oblasti reklamiranja, a koja će biti upućena Gradskom vijeću Tuzle na usvajanje.

Razvoj tehnologije u reklamiranju, posebno digitalnih medija, zahtijeva ažuriranje komunalnih propisa kako bi se osigurala efikasnost oglašavanja. Grad Tuzla, prepoznajući važnost praćenja trendova u reklamiranju, želi omogućiti pravnim i fizičkim licima korištenje svih raspoloživih reklamnih medija.

Ključne izmjene uključuju dopuštanje postavljanja reklamnih objekata poput jumbo plakata, LED displeja i city light panela u užoj gradskoj jezgri, pod uslovom da su takve lokacije definisane Programom lokacija. Osim toga, uvodi se i novi tip reklamnog objekta – digitalni city light pano, koji omogućava upravljanje putem internetske mreže.

Predložene izmjene ne samo da će modernizovati način reklamiranja u Tuzli, već će i omogućiti Gradu da koristi reklamne medije za obilježavanje državnih praznika i promociju lokalnih događaja. Također, omogućava se postavljanje reklamnih objekata poput banderola, reklamnih i informativno-propagandnih panoa na stubove javne rasvjete.

Također, odlukom će se regulisati i postavljanje državnih i ukrasnih zastavica tokom državnih praznika na stubove javne rasvjete.

Grad Tuzla
20.3.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma