Tuzla se iz godine u godinu nameće kao ozbiljna destinacija vrijedna posjete u svim godišnjim dobima. Ulaže se u gradsku infrastrukturu, izletišta oko grada, ali i manifestacije zabavnog karaktera koje privlače posjetioce i kreiraju opću pozitivnu atmosferu u gradu.


„Proljeće u Tuzli“ će Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i partnerska kompanija Bingo Group organizirati od 10. aprila do 20. maja, uz podršku javnih ustanova i javno-komunalnih preduzeća.

TZproljece1


Na Trgu slobode, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo će biti postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, a koji privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje i regiona.


Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovog proljeća, jer će se u dane vikenda pretvarati u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici, pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda.


Program će podrazumijevati i zabavne sadržaje za najmlađe kako na Trgu slobode tako i u Gradskom parku, gdje će animatori, mađioničari, srednjovjekovne viteške igre i maskote izmamiti osmijehe na lica mališana.


Trg slobode će ponovo ugostiti i Tuzlanske dane piva (10. do 12. maja), koji će biti praćeni koncertima Nene Belana & Fiumensa (10. maja), Tropico benda (11. maja) i Šejle Zonić (12. maja), dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.
Ovakvim sadržajima obogaćujemo turističku ponudu našeg grada tokom cijele godine i pripremamo se za što uspješniju ovogodišnju ljetnu sezonu!

TZproljece2

29.3.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma