- Osnivač tamburaškog orkestra “Sloboda” -

sakib mujezinovic

U ponedeljak je preminuo Sakib Mujezinović, jedan od osnivača tamburaškog orkestra SD “Sloboda” Tuzla. Ispraćaj će se obaviti danas, 26. februara, ispred Komemorativnog centra Tuzla, a ukop na Gradskom groblju Tuzla.

Prije tridesetak godina rad tamburaške sekcije SD “Sloboda” obnovio je Sakib Mujezinović koji se 2011. godine koncertom u Narodnom pozorištu Tuzla oprostio od vođstva orkestra, a dirigentsku palicu ustupio sinu, Nihadu Mujezinoviću. U toku svog rada Sakib Mujezinović je osnovao i Školu tambure.

Tamburaški orkestar SD “Sloboda” je jedan od najuspješnijih tamburaških orkestara u Bosni i Hercegovini koji je za svoj rad dobio mnogobrojne nagrade. Mnogi Tuzlaci rado su dolazili na Novogodišnji koncert Tamburaškog orkestra SD “Sloboda” koji se tradicionalno održavao tačno u podne 2. januara, a Sakiba Mujezinovića će pamtiti kao vrijednog čovjeka koji je mnogo uložio kako u rad orkestra tako i u vaspitno-obrazovni rad sa mladima, ispunjavajući time značajnu društvenu funkciju u razvijanju opštih društvenih vrijednosti kod mladih ljudi.

rtv7
26.2.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma