Danas se obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom


Od 1992. godine Međunarodni dan osoba sa invaliditetom se odlukom Ujedinjenih Nacija svake godine 03. decembra obilježava širom svijeta. Tema ovogodišnjeg obilježavanja je “Osnaživanje osoba s invaliditetom i osiguravanje jednakosti i uključenosti”. Ova tema je usmjerena na osnaživanje osoba sa invaliditetom za inkluzivan, jednak i održiv razvoj zacrtan dokumentom održivih razvojnih ciljeva 2030.

DanInv

U Tuzli je povodom Međunarodnog dana osoba sa invalditetom najavljeno nekoliko događaja:
Informativni centar za osobe sa invaliditetom “Lotos” Tuzla povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, zajedno sa Koalicijom organizacija osoba sa invaliditetom sa područja TK, danas organizuje tradicionalni prijem za predstavnike institucija vlasti, medija, javnog i kulturnog života i druge građane Tuzlanskog kantona kako bi zajednički obilježili ovaj dan i upozorili na probleme s kojima se ova populacija suočava.
U saradnji sa Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom u Tuzli Udruženje građana oštećenog vida Tuzla organizuje prezentaciju kombinovane početnice i didaktičkog kompleta za učenje Brajevog pisma ,,Od slova do slova”, autorice Ljuljete Kurbašić, profesorice razredne nastave u Centru za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu u Sarajevu. Tom prilikom Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i Udruženju bit će doniran didaktički komplet.

3.12.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1