IVF Centar "Balić": Liječenje neplodnosti u BiH


- Suočavanje s izazovima i pronalaženje rješenja -

EKSPERTNIIVFTIM

Neplodnost je sve veći problem u Bosni i Hercegovini, kao i u ostatku svijeta. Parovi koji se suočavaju s neplodnošću često se suočavaju s emotivnim, fizičkim i financijskim izazovima. No, zahvaljujući napretku u medicini i dostupnosti različitih tretmana, mnogi od njih uspijevaju ostvariti svoj san o roditeljstvu.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, neplodnost pogađa jedan od šest parova širom svijeta. U Bosni i Hercegovini, broj parova koji traže medicinsku pomoć zbog problema s neplodnošću raste. Razlozi za to su brojni, od odgađanja roditeljstva zbog karijere i ekonomskih uvjeta, do zdravstvenih problema kao što su endometrioza, sindrom policističnih jajnika (PCOS) i problemi s kvalitetom sperme.

U Bosni i Hercegovini, dostupne su različite metode liječenja neplodnosti, uključujući In Vitro Fertilizaciju (IVF) najpoznatiju metodu potpomognute oplodnje, gdje se jajne ćelije oplode spermom izvan tijela žene, a zatim se embrion vraća u maternicu.

U BiH postoji nekoliko specijaliziranih centara za liječenje neplodnosti koji nude najnovije metode i tehnologije. Među njima se ističe IVF Centar Balić, koji je poznat po svojoj stručnosti, modernoj opremi i personaliziranom pristupu pacijentima. "IVF Centar Balić je sinonim za vrhunsku IVF uslugu", ističe dr. Adem Balić, načelnik Centra. "Naš tim stručnjaka posvećen je pružanju najbolje moguće usluge svakom pacijentu, uz pažljivu i individualiziranu terapiju."

Suočavanje s neplodnošću može biti izuzetno stresno i emotivno iscrpljujuće. Stoga mnogi centri nude i psihološku podršku za parove, pomažući im da se nose s emocionalnim izazovima. IVF Centar Balić pridaje posebnu važnost ovoj dimenziji liječenja, pružajući pacijentima podršku i savjetovanje kako bi lakše prošli kroz ovaj zahtjevan proces.

Na plodnost mogu utjecati i faktori životnog stila. Stručnjaci savjetuju održavanje zdrave tjelesne težine, izbjegavanje pušenja i prekomjernog konzumiranja alkohola, te upravljanje stresom. Redovna tjelovježba i uravnotežena prehrana također mogu poboljšati šanse za začeće.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB slozibudzet2

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner