Program obilježavanja: ˝11. juli u Tuzli˝

Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, organizuje program pod nazivom "11. juli u Tuzli".

programSR1


Ovogodišnji program obuhvata nekoliko aktivnosti koje će se realizovati u saradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla, Institutom za društvena i religijska istraživanja, Koordinacijom boračkih organizacija Grada Tuzla, BZK "Preporod" Tuzla, JU Specijalnom bibliotekom "Behram-beg" i Aktivom vjeroučitelja Tuzla.

Dio Programa je već realizovan 8. i 9. jula.

Danas, 10. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 20:30 sati planiran je centralni program manifestacije. Program će izvesti glumci Narodnog pozorišta Tuzla, članovi hora "Gazi Turali-beg" i hora Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

13. jula 2020. godine u prostorijama biblioteke "Behram-beg" u 19:00 sati bit će organizirana promocija zbirke radova "Djeca Srebrenice". Autori zbirke radova su učenici koji žive i školuju se u Srebrenici.

Program "11. juli u Tuzli" koji za cilj ima njegovanje kulture sjećanja o genocidu počinjenom nad Bošnjacima realizuje se uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

programSR2

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1