Tuzlaci uživali u kafi i čokoladi


Ovako bi u najkraćem mogli opisati prvi dan Sajma Kafe i Čokolade u Tuzli.
Nakon svečanog otvaranja koje je ozvaničeno tradicionalnim „srkom“ kafe „dočekuše“ na samom ulazu u HRC „Sveti Franjo“, više stotina građana Tuzle je u narednih par sati uživalo u vrhunskoj kafi i čokoladnim delicijama.

Kafa05


- Ovo je ispunjenje mog životnog sna koji dugo sanjam ... priznao je Edis Bajić idejni tvorac i organizator Sajma ispred UG Activus.
Osim njega na samom otvaranju prisutnima su se obratili i generalni konzul Republike Hrvatske u Tuzli g-din Ivan Bandić, Amra Jaganjac direktorica Turističke zajednice Tuzla, Ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović dok je sam Sajam proglasio otvorenim gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić uz moderiranje Hazima Mujčinovića.
U zabavnom dijelu programa goste su zabavljali mališani iz dječijeg hora Lege Artis, Nata Bagarić, Zlatan Mujkić i Irma Hasić sa bendom.
Šest eksluzivnih kafe brendova, 15 handmade čokolaterija, čokomed API Riznice Handalić, kolači i ostale slastice… oduševili su sve posjetioce.
Novo druženje na Sajmu Kafe i Čokolade najavljujemo već za danas sa početkom od 10 sati kada nas osim degustacija očekuju i brojna stručna predavanja, a od 20 sati i prvi izdanje kviza sa Deanom Kotigom.
U petak, 17. maja 2024. godine u 14,3o sati u HKC je zakazana i posebna sjednica Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam i Udruženja turističkih agencija Kantonalne privredne komore Tuzla, kao vid podrške ovom Sajmu.
Sajam Kafe i Čokolade se održava od 16. do 18. 05. 2024 godine u Tuzli u Hrvatskom Kulturnom Centru “Sveti Franjo” u centru grada, a ulaz na Sajam i sva prateća dešavanja je slobodan.
Dobro nam došli!!!

17.5.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma