U funkciji priprema materijala za narednu martovsku sjednicu Gradskog vijeća Tuzla, Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle sa saradnicima održao je 49. redovnu sjednicu Kolegija. Na dnevnom redu razmatrano je ukupno 12 tačaka i u okviru njih 15 podtačaka dnevnog reda.

Kolegij46

Na dnevnom redu Kolegija gradonačelnika, između ostalih, razmatrani su i upućeni Gradskom vijeću Tuzla: prijedlog Zoning plana Privredne zone Mlake u Tuzli s prijedlozima odluka o usvajanju i provođenju Zoning plana. Donošenjem Zoning plana Privredne zone Mlake u Tuzli stvaraju se uvjeti za formiranje još jedne privredne (poslovne zone), pa time i dalji razvoj privrede i povećanje broja radnih mjesta u našem gradu. Osim toga, na dnevnom redu su razmatrani i proslijeđeni Gradskom vijeću Tuzla i sljedeći materijali: Plan edukacija i obuke stanovništva u cilju prevencije od djelovanja prirodnih i drugih nesreća, Informacija o provedenim inspekcijskim nadzorima u 2018. godini, Informacija o realizaciji projekata izgradnje, održavanja i korištenja sportskih terena u mjesnim zajednicama na području grada Tuzle, kao i Izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Grada Tuzle u 2018. godini .

Posebna pažnja posvećena je Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima i Odluci o izmjeni Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade čijim je izmjenama vrijednost komunalnog boda umanjena za 40%, tj. usvajanjem predloženih izmjena Odluke o utvrđivanju vrijednosti boda komunalne naknade vrijednost boda komunalne naknade biti će umanjena sa dosadašnjih 0.005 KM/m2 na 0.003 KM/m2.

19.3.2019. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma