Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, susreo se jučer u zgradi Gradske uprave, sa Ambasadorom Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, Guillaume Roussonom. Gradonačelnik je poželio ambasadoru dobrodošlicu u Tuzlu i uspješnu misiju u Bosni i Hercegovini, te iskazao nadu za nastavkom veoma uspješne saradnje, koju je Grad Tuzla do sada imao sa Francuskom Ambasadom u BiH.
“Razgovarali smo o politici, o kulturi, ali i o saradnji Saint Denis-a i Tuzle. Ja sam veoma zadovoljan našim razgovorom. Pogledi su veoma slični, da ne kažem isti, na pomenute teme o kojima smo govorili. Posebno sam zadovoljan što će NJ.E. Ambasador Rousson i Amabsada Republike Francuske u BiH, pomoći u intenziviranju saradnje Saint-Denis-a i Tuzle. Plodovi te saradnje, kada je ona bila intenzivna, su veoma korisni za Tuzlu i, ja se nadam, za Saint-Denis”, izjavio je nakon sastanka gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.
Kako je naveo ambasador Rousson, razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Tuzli i Bosni i Hercegovini, kao i mogućnostima razvoja postojećih odnosa Grada Tuzla sa Republikom Francuskom.

GradFranc


“Danas sam boravio u Tuzli i u razgovoru sa gradonačelnikom, upoznao sam se sa političkom situacijom u Tuzli i BiH. Budući da gradonačelnik posjeduje veliko, sedamnaestogodišnje, iskustvo u upravljanju velikim gradom, bilo mi je zanimljivo da čujem njegovo stajalište o ovim pitanjima. Razgovarali smo i o umjetnosti, budući da je gradonačelnik i pisac, zanima ga i umjetnost, a isti je slučaj i sa francuskim ambasadorom, tako da smo imali lijepih zajedničkih tema. Posebno smo razgovarali o jednom bilateralnom pitanju, pokretanju ponovne saradnje Grada Tuzla sa Saint-Denis-om, koji su pobratljimljeni gradovi. Nedavno je u Francuskoj, u gradu Dijonu, održan jedan veliki susret o decentralizovanoj saradnji, i upravo tamo je bilo riječi o tome kako pokrenuti ovu saradnju”, istakao je ambasador Francuske u Bosni i Hercegovini, Guillaume Rousson.

1.6.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma