- U toku su završni radovi na sanaciji i rekonstrukciji magistralnog vrelovoda u naselju Stupine, vraćanjem površina u prvobitno stanje -

Vrelovod stupine

Projekat sanacije i rekonstrukcije sistema daljinskog grijanja na trotoaru u naselju Stupine, uz južnu magistralu, koji realizuje Centralno grijanje d.d. Tuzla i Grad Tuzla, obuhvatio je niz ključnih radova usmjerenih na modernizaciju i poboljšanje infrastrukture za centralno grijanje.

Nakon što je urađeno rušenje postojećeg asfaltnog zastoja na trotoaru uz južnu magistralu, uklonjeni su betonski ivičnjaci u dužini od 500 metara. Zatim su izvedeni radovi na podizanju poklopnih ploča iznad vrelovoda kako bi se omogućio pristup i sanacija ove važne infrastrukture.

Slijedeći korak obuhvatio je sanaciju i rekonstrukciju vrelovoda, uključujući zamjenu postojećih cijevi većeg prečnika, a kako bi se osigurala veća učinkovitost i energetska efikasnost.

Nakon obavljenih glavnih radova na vrelovodu, dotrajale betonske poklopne ploče su zamjenjene novim i vraćene na armirano betonski kanal, uz dodatnu hidroizolaciju kako bi se osigurala vodonepropusnost i dugotrajna zaštita infrastrukture.

Projekat je u završnoj fazi, tako da se provode radovi nasipanja i temeljitog nabijanja tamponskog sloja, čime će se osigurati čvrsta i stabilna podloga.

Uz to, vrši se nabava i ugradnja betonskih ivičnjaka širine 8/20 metara duž trotoara sa obje strane, kao i priprema terena za asfaltiranje. Ukupna vrijednost radova je 470.000,00KM za mašinske radove te 280.000,00KM za građevinske radove, a sredstva su obezbjeđena planskim ulaganjima Grada Tuzle i Centralnog grijanja d.d., za dotrajalu vrelovodnu mrežu kao i proširenje postojeće.

Građani spojeni na mrežu daljinskog grijanja istočnog dijela grada mogu očekivati bolju i učinkovitiju isporuku toplotne energije nakon završetka ovog važnog projekta.

Grad Tuzla – Služba za komunalne poslove,
izgradnju i poslove mjesnih zajednica
21.9.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NB slozibudzet2

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner