Pozivam zastupnike/poslanike Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine da sjednicu održe u Tuzli,  u SKPC Mejdan, koji ima 5000 stolica i u kojem, od epidemiologa preporučena distanca između poslanika, može biti i dvadeset puta veća.
Otkazivanje sjednice Parlamenta dovodi ustavni poredak Federacije BiH u veliku opasnost. Umjesto da se u vremenu krize jača zakonodavna, izvršna i sudska vlast, neki izgleda pandemiju kao veliku nepriliku, koriste kao priliku da ostvare svoje opasne namjere.  
Suspendovati Parlament i zakonodavnu vlast staviti u ruke maloj grupi ljudi, dovodi nas u opasnost od prijekih zakona i prijekih sudova, u opasnost od diktature. To su društveno opasne namjere.

jasmin imamovic


Gospodine predsjedavajući, ovdje se ne radi o javnom okupljanju, nego o obavljanju posla poslanika. Na hiljade ljudi u bolnicama, trgovinama, rudnicima i fabrikama dolaze da rade svoj posao. Sjednica Parlamenta nije utakmica.
U Tuzli se poštuju zakoni i odlukeFederalne vlade i odluke Federalnog štaba civilne zaštite, pa prema tome, takve zabrane koju je smislio štab Kantona Sarajevo, u Tuzli nema. Ovo je Bosna i Hercegovina, ovo je Federacija Bosne i Hercegovine, ovo je Tuzla.
Pozivam poslanike/zastupnike da sjednicu održe u Tuzli.

Gradonačelnik Tuzle
Jasmin Imamović

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma