- Obavještenje o ponovnom aktiviranju Javnog poziva za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu u gradu Tuzla -

•     Grad Tuzla i Udruženje trenera CEFE u BiH, obavještavaju zainteresirane osobe iz Tuzle da je ponovno aktiviran Javni poziv za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu u gradu Tuzla, koji se realizuje uz podršku  Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a koji je, zbog pogoršane situacije prouzrokovane pandemijom korona virusom, u martu tekuće godine, privremeno bio obustavljen.

•    Novi, krajnji rok za prijavu na ovaj Javni poziv je do:  1. jula 2020. godine.

grad tuzlaLOGO


•    U skladu sa aktuelnom higijensko-epidemiološkom situacijom prouzrokovanom pandemijom korona virusom, prijave na ovaj Javni poziv mogu se predati elektronskim putem, predajom popunjenog online prijavnog obrasca na e-mail adrese:  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. i Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..
Također, pored elektronske, prijava na ovaj Javni poziv se može izvršiti i na način kako je bilo određeno prvobitnim Javnim pozivom, odnosno predajom prijavnog obrasca u zatvorenoj koverti, lično u Centar za pružanje usluga građanima (Šalter sala) u glavnoj zgradi Gradske uprave Tuzla ili putem pošte na adresu: Grad Tuzla- Služba za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Ul. ZAVNOBiH-a 11, 75000 Tuzla,  sa naznakom: 'Prijava na Javni poziv za učešće u CEFE Programu podrške poduzetništvu. -ne otvarati-

Napomena: Prijavljeni kandidati, koji budu odabrani za učesnike u ovom Programu podrške poduzetništvu (polaznici obuke), naknadno će dostaviti dokumentaciju, zahtijevanu ovim Javnim pozivom.

•     Na poziv se mogu prijaviti fizička lica sa mjestom prebivališta u gradu Tuzli..
•    Ciljne grupe koje imaju prednost pri apliciranju su mlade osobe (do 35 godina) i žene.

•    Napomena: U skladu sa novonastalom higijensko–epidemiološkom situacijom prouzrokovanom pandemijom korona virusom, za odabrane polaznike CEFE programa podrške poduzetništvu, predviđena obuka u jačanju ličnih poduzetničkih vještina,  realizovat će se online CEFE programom.

•    Kratke naznake o CEFE Programu podrške poduzetništvu:  CEFE Program podrške poduzetništvu na teritoriji grada Tuzle, realizuje se na osnovu Ugovora o saradnji Grada Tuzla i Udruženja trenera CEFE u BiH. Realizacija aktivnosti podržana je od strane Ambasade SAD u BiH i Grada Tuzla. Program je  otvoren za poslovne poduhvate koji kao rezultat podrazumijevaju formalno osnivanje privrednog subjekta.
Očekivani broj učesnika u programu podrške u gradu Tuzla je 25.
Kroz ovaj Program polaznicima će biti osigurana obuka u jačanju ličnih poduzetničkih vještina, podrška u izradi biznis plana, prezentaciji poslovnog poduhvata stručnoj komisiji i registraciji i pokretanju biznisa. Za najbolje ocijenjene biznis planove osigurana je finansijska i mentorska podrška kroz Mrežu podrške preduzetništvu.
         CEFE Program podrške poduzetništvu dio je aktivnosti na uspostavi Mreže podrške preduzetništvu, neformalne koalicije institucija, organizacija i kompanija zaintersiranih za strateški pristup kreiranju poticajnog okruženja za pokretanje poslovnih poduhvata. Članice mreže promovišu aktivan odnos u podršci poduzetnicima, saradnju na razvoju novih poticajnih politika i unapređenje javne percepcije poduzetništva.

•    Cijeli tekst ponovno aktiviranog Javnog poziva, kao i Formular za apliciranje (prijavni obrazac), može se preuzeti na web stranici Grada Tuzla (www.grad.tuzla.ba) i web stranici  Udruženja trenera CEFE u BiH (www.cefebih.org), a u printanom obliku u Centru za pružanje usluga građanima (Šalter sala), u glavnoj  zgradi Gradske uprave Tuzla.

Grad Tuzla

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

golden maj 2020

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1