Grawe doniralo 10.000KM sa Dječija sela BiH


- Povodom Međunarodnog dana djeteta kompanija GRAWE osiguranje donirala 10.000 KM SOS Dječijim selima u BiH -

GRAWESOS


Devet godina prijateljstva GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo i SOS Dječijih sela u BiH obilježeno je potpisivanjem ugovora i donacijom u iznosu od 10.000 KM. Vrijednu donaciju predstavnici kompanije Grawe osiguranje uručili su povodom Međunarodnog dana djeteta koji se obilježava 20. novembra te tako i ove godine odlučili podržati odrastanje dječaka i djevojčica u alternativnom obliku porodičnog modela brige SOS Dječijih sela u BiH.
Ceremoniji uručenja donatorskog čeka prisustvovali su predsjednik Uprave GRAWE osiguranja Fikret Hodžić, voditeljica grupe odjela kompanije GRAWE Amina Koljić-Hujić, v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija i direktorica Odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije Dženita Subašić.
„Društvena odgovornost kao temelj zdravog odnosa s lokalnom zajednicom jedna je od vodilja našeg GRAWE osiguranja. Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža stotinama djece toplo porodično okruženje, ljubav, osjećaj pripadnosti, edukaciju – priliku za bolju budućnost. Sretni smo da smo u prilici barem kroz ovu podršku i mi pomoći te biti dio ove pozitivne priče. Ove godine dodatno pored donacije uključili su se i naši radnici kroz GRAWE klub volontera, koji su sa zadovoljstvom odvojili svoje vrijeme i sredstva te pripremili paketiće za djecu iz SOS Dječijih sela“, izjavio je tokom posjete predsjednik uprave GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo
“Iako je dobrobit svakog djeteta u fokusu našeg svakodnevnog rada, Međunarodni dan djeteta nam je važan povod da i širu javnost podsjetimo na najvažnija pitanja i izazove sa kojima se djeca susreću. SOS Dječija sela u BiH pružaju podršku djeci i mladima tokom odrastanja sve do njihovog potpunog osamostaljenja i svakako da nam je od velikog značaja partnerstvo sa donatorom poput Grawe osiguranja koji razumije potrebe onih najosjetljivijih u zajednici. Kompanija Grawe osiguranje je gotovo deceniju dio naše misije i kao pravi prijatelj nam pomaže da osiguramo djeci odrastanje u zdravom, sigurnom i porodičnom okruženju, kako bi sutra bili osnaženi mladi ljudi, spremni za samostalan i uspješan život. Od srca smo zahvalni Grawe osiguranju za dugogodišnju posvećenost i jer su baš povodom ovog, za sve nas važnog dana, odlučili uručiti vrijednu donaciju“, izjavio je Malik Garibija, v.d. nacionalnog direktora SOS Dječijih sela u BiH.
Nakon same ceremonije je uslijedilo druženje sa jednom porodicom u SOS Dječijem selu Sarajevo. Osim novčane donacije, uposlenici GRAWE osiguranja su sa svojom djecom pripremili i novogodišnje paketiće za sve mališane iz SOS Dječijih sela u BiH kako bi im praznične dane učinili još ljepšim.
Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu o 204 djece i mladih, a kroz Program jačanja porodica podržava 345 socijalno ugroženih porodica. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba.

24.11.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma