Održana 20. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona

 

  • Povratnici u entitet Republika Srpska i dalje imaju pravo na liječenje u Tuzlanskom kantonu

Kao i prethodnih godina Vlada je i danas donijela odluku kojom se povratnicima iz Federacije Bosne i Hercegovine u Republiku Srpsku i u 2019. godini omogućava kontinuitet ostvarivanja prava na korištenje primarne zdravstvene zaštite, specijalističko - konsultativne i vanbolničke dijagnostičke djelatnosti sekundarnog i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite u svim javnim zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona i utvrđuju izvori finasiranja tih prava. Uslovi za ostvarivanje ovih prava su dokaz da je povratnik imao status raseljenog lica i CIPS-ovu ličnu kartu izdatu u općini u entitetu Republika Srpska. Sredstva potrebna za finansiranje ovog prava obezbjeđuju se iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja iz ukupnih sredstava namijenjenih za neposrednu zdravstvenu zaštitu u Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona u visini do 1.785.000,00 KM.
Također, u cilju obezbjeđenja adekvatne zdravstvene zaštite povratnika u RS tokom tekuće 2018. godine neophodno je obezbijediti dodatna sredstva za zdravstvene ustanove sa područja grada Tuzle i općine Banovići. S tim u vezi, Vlada je danas donijela Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o ostvarivanju prava iz primarne zdravstvene zaštite povratnika u Republiku Srpsku u JZU na području Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, te time osigurala nedostajuća sredstva za tekuću godinu.

Vlada40TK

Ostale odluke

Vlada je danas prihvatila izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, sa Izmjenama i dopunama Operativnog programa zdravstvene zaštite i zdravstvenog osiguranja za 2018. godinu, kao i Smjernice za izradu Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2019. godinu sa Programom djelatnosti i mjera za unapređenje i provođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona za 2019. godinu i Planom potrebnih sredstava za provođenje obaveznog zdravstvenog osiguranja za područje Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.
Vlada je danas odobrila unutrašnju preraspodjela planiranih rashoda u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu, kojom se ne mijenja visina utvrđenih sredstava u Budžetu TK za 2018. godinu.

14.12.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma