SDP: Saopštenje za javnost

Povodom različitih špekulacija u javnosti oko mogućih postizbornih kombinatorika i koalicija oko uspostave vlasti u Tuzlanskom kantonu, Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla obavještava javnost o stavovima proširenog Predsjedništva Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla, u vezi navedenog:

-    KO SDPBiH Tuzla kao pobjenička  partija ima obavezu i odgovornost da otpočne razgovore sa drugim parlamentarnim političkim strankama oko uspostave vlasti u našem kantonu;
-    Osnov razgovora za uspostavu vlasti treba biti, predizborni Program Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla i Plan 10;
-    Formiranom pregovaračkom timu je naloženo da u što kraćem vremenskom periodu obavi razgovore, prije svih sa Našom strankom i DF,  potom sa SBB i SzaBiH, a nakon toga i sa ostalim parlamentarnim strankama u Tuzlanskom kantonu, o uspostavi vlasti.

SDP


U skladu sa navedenim stavovima pregovarački tim KO SDPBiH Tuzla je do sada obavio razgovore sa Našom strankom i DF-om na kojem je postignut načelan dogovor oko uspostave bloka građansko-lijeve orjentacije u svrhu pregovora sa SBB-om i SBiH-om sa ciljem formiranja skupštinske većine u Tuzlanskom kantonu.
U skladu s navedenim, pregovarački tim SDP-a će ubrzo organizirati sastanke sa pomenutim strankama i o ishodu razgovora obavijestiti javnost.
Na kraju podsjećamo javnost da je KO SDPBiH Tuzla na proteklim izborima ostvarila zacrtani izborni cilj. Rezultat je to predanog i neumornog rada hiljada članova i aktivista ali i kompletnog rukovodstva Kantonalne organizacije, koje je koordiniralo svim aktivnostima na organizacino – akcionom jačanju SDP-a u Tuzlanskom kantonu.
KO SDPBiH Tuzla je moćna i pobjednička partija koja radi u skladu sa Statutom i Programskim načelima, u kojoj jeste važno mišljenje svakog člana, ali u kojoj se odluke donose institucionalno i isključivo u okviru organa partije.  

Služna za odnose s javnošću
KO SDP BiH Tuzla

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma