Dobra saradnja Kantonalne vlade i Srpske pravoslavne crkve


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović je danas u svom kabinetu upriličio prijem za delegaciju Srpske pravoslavne crkve. Ovom prilikom je istaknuta dobra dosadašnja saradnja Crkve i Kantonalne vlade. Kako je rečeno osim redovne godišnje podrške vjerskim zajednicama, koja se definiše i kao posebna stavka u budžetima Kantona, u skladu sa potrebama i mogućnostima Vlada i interventno djeluje odobravajući finansijska sredstva za realizaciju pojedinačnih projekata. Tokom sastanka je razgovarano i o povratku građana srpske nacionalnosti na područje Tuzlanskog kantona, te je s tim u vezi istaknuta veoma dobra sadanja koju Crkva trenutno ima sa resornim Ministarstvom rada, socijalne politike i povratka i ministricom Sandrom Memić.

VladaSPC


Također, istaknuto je da će realizacija projekata koji su planirani za ovu godinu početi već u narednih 15-tak dana.
„U narednim danima očekujemo da se u sistem unesu podaci iz operativnog plana budžeta, tako da ćemo uskoro krenuti u realizaciju aktivnosti koje su sa vjerskim organizacijama već ranije dogovorene za ovu godinu“, istaknuo je premijer Suljkanović.
Na kraju sastanka akcentirana je zahvala za dosadašnju podršku Vlade aktivnostima Srpske pravoslavne crkve, kao i volja da se zajedničkim snagama radi na stvaranju preduslova za boljitak svih građana Tuzlanskog kantona.
U ime Vlade, osim premijera Suljkanovića, sastanku su prisustvovale ministrice kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, i rada, socijalne politike i povratka Sandra Memić, te ministar finansija Miralem Nuhanović, dok su delegaciju Srpske pravoslavne crkve činili parosi tuzlanski Miloš Trišić i Spasoja Radovanović.

28.6.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden ng 2018 2

 seif

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1