Dodatno unaprjeđivati saradnju Vlade i Franjevačkog samostana


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović danas je upriličio prijem za predstavnike Franjevačkog samostana u Tuzli.
Bila je to prilika da fra Mario Divković i fra Franjo Ninić upoznaju premijera sa radom i djelovanjem Samostana, te da se ukaže na krucijalne projekte čija je realizacija već u toku. Podcrtano je da je dosadašnja saradnja Vlade i Franjevačkog samostana Tuzli na izuzetno visokom nivou, te da je Vlada uvijek imala sluha za potrebe i projekte u kojima je su franjevci učestvovali.

VladaTKFranjevci


„Zadovoljstvo je čuti da i fra Mario Divković našu dosadašnju saradnju ocjenjuje tako visokim ocjenama, a mi ćemo kao Vlada biti sretni da tu saradnju i dodatno unaprijedimo“, rekao je premijer Suljkanović.
Kako je istaknuo fra Mario „Samostan je otvoren za sve bez obzira na nacionalnost i kao takav redovno pruža podršku brojnim kulturnim i drugim manifestacijama, bez obzira na nacionalni predznak. Osim duhovne skrbi, mi se franjevci trudimo i kulturno oplemeniti društvo u kojem djelujemo, te utjecati na kulturnu izobrazbu“.
Izgradnja Hrvatskog kulturnog centra „Sveti Franjo“ jedan od najvećih projekata i kao takav ima ogroman značaj za budućnost i djelovanje kako Samostana, tako i cijele zajednice, rekao je Divković, te se zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona na dosadašnjoj podršci realizaciji ovog projekta.
„HKC „Sveti Franjo“, kojeg realizira Franjevački samostan u Tuzli projekat je od krucijalnog značaja za franjevce, jer već kroz svoje ime povezuje Hrvate, franjevce kulturu i Tuzlu“, naglasio je Divković.
Kada je u pitanju podrška vjerskim zajednicama u ovoj godini, premijer Suljkanović je istaknuo da ova budžetska pozicija u određenoj mjeri je i povećana uodnosu na prošlu godinu, i to su sredstva na koja vjerske zajednice mogu sigurno računati, a Vlada će pokušati da, u skladu sa mogućnostima, i dodatno podrži realizaciju kvalitetnih projekata.
Osim premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović.

6.4.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1