URODIOL kod premijera


- Udruženje roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK u posjeti kod premijera TK -

VladaTKURODIOL


Rad i aktivnosti Udruženja roditelja onesposobljene djece i onesposobljenih lica TK (URODIOL) bile su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića i ministrice za rad, socijalnu politiku i povratak Sandre Memić sa predstavnicama Udruženja Nerminom Čorhodžić i Sabinom Zulić.


Kako je danas rečeno, URODIOL djeluje od 1997. godine i jedno je od prvih udruženja koje se bavi ovom problematikom, a okuplja oko 150 djece i osoba sa kombinovanim smetnjama u razvoju i njihove roditelje, te vodi stalnu brigu o njih 30-tak.


„URODIOL se zalaže za integraciju ove populacije u društveni život uz maksimalno prilagođavanje svih uvjeta samom djetetu, te zagovara poboljžanje zakonske regulative u ovoj oblasti. Osim toga Udruženje realizira brojne edukativno – kreativne aktivnosti, među kojima je i kampanja „I mi postojimo“, rekla je predsjednica Udruženja Nermina Čorhodžić, ističući da se Udruženje u posljednje vrijeme susreće sa znatnim finansijskim poteškoćama, koje ugrožavaju njegov budući rad i djelovanje.


Premijer Suljkanović i ministrica Memić su obećali da će Vlada promptno djelovati, te u narednim danima odobriti određena finansijska sredstva, kao pomoć za rad ovog humanog udruženja. Također, predstavnike Udruženja su pozvali da sa svojim projektima apliciraju na javni poziv Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, kako bi im se i putem programa Ministarstva pomogla realizacija programskih aktivnosti.

5.4.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1