Počele aktivnosti na rekonstrukciji i adaptaciji zgrade Vlade TK


Potpisivanjem Ugovora sa izabranim izvođačem radova za izradu Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje objekta „SODA SO“ Tuzla i zvanično je započeta realizacija najavljene rekonstrukcije i adaptacije zgrade Vlade Tuzlanskog kantona. Nakon završenog postupka javne nabavke za izradu Idejnog rješenja za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Vlade TK u Tuzli, koji je okončan u 2021. godini, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice je u martu 2023. godine pokrenulo postupak javne nabavke za izradu Glavnog projekta. Ovim činom realizirana je još jedna od mjera iz Ekspozea premijera Halilagića i obećanje dato prilikom imenovanja Vlade TK.

rekonstrukcijazgrade


„Mi smo ovu mjeru, imajući u vidu nepredvidivost procedure javnih nabavki, planirali okončati u četvrtom kvartalu ove godine, te nam činjenica da smo ovaj posao ovako brzo realizirali čini posebno zadovoljstvo jer time značajno ubrzavamo slijedeće procedure i postupanja kako bi smo već slijedeće godine mogli započeti radove na tom objektu. Očekujem da to bude izuzetno reprezentativan javni objekat. Objekat kojim će se Tuzla, Tuzlanski kanton, ali i šira regija ponositi kao administrativnim centrom ovog područja“, kazao je premijer Halilagić dodajući da je ovo izuzetno opravdan i ekonomičan investicijski projekat s obzirom da Tuzlanski kanton za zakup prostora koje koriste kantonalne institucije godišnje izdvaja preko milion KM.
U postupku javne nabavke prijavila su se tri ponuđača sa područja Bosne i Hercegovine.
„Nakon prve objave javne nabavke uspješno smo izabrali izvođača radova i to nam u mnogome ubrzava cijeli proces. Jedna od najvažnijih tačaka, a koja definiše i rok za završetak ovih aktivnosti predviđa da Glavni projekat dobijemo za 4 mjeseca, a s tim u vezi dalje očekujemo da do kraja godine dobijemo građevinsku dozvolu i raspišemo i tender za nabavku izvođača radova na rekonstrukciji i adaptaciji Objekta.Ukupna vrijednost današnjeg Ugovora je 48.789,00 KM, a Glavni projekat će nam kazati šta i koliko novca će nam trebati za izvođenje radova na rekonstrukciji“, kazala je danas potpisnica Ugovora ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić.
Javna nabavka provedena je putem otvorenog postupka, te je kao najpovoljniji ponuđač izabrana firma HG-Inženjering d.o.o. Tuzla.
„Sa arhitektonskog aspekta i nama kao kompaniji HG - Inženjering realizacija ovog projekta bit će jedna referenca, a Kantonu i Gradu to treba da bude jedan reprezentativni i jedan od najljepših objekata u Tuzlanskom kantonu. S naše strane učinit ćemo sve da odgovorimo postavljenom zadatku i da u zadatom roku isporučimo Glavni projekat za rekonstrukciju zgrade Vlade TK“ kazao je vlasnik kompanije HG – Inženjering Dženan Čorbić.

Odjeljenje za informisanje
9.6.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma