Održana 15. redovna sjednica Vlade TK

Bego15BVladaTK

  • Vlada Tuzlanskog kantona povukla je prijedlog Zakona o dopuni Zakona o šumama zbog usaglašavanja.
  • Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost na Odluku o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu namjenskih sredstava iz naknada za korištenje podataka premjera i katastra i naknada za vršenje usluga premjera i katastra Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice.
  • Vlada TK dala je saglasnost na Odluku kojom se odobrava isplata finansijskih sredstava na ime finansiranja projekta “Energetska efikasnost stambenih zgrada za kućanstva sa umanjenim primanjima” u okviru Podrške “Habitat” projektu stambenih zgrada, općini Banovići u iznosu od 8.475,98 KM. Programom raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2015. godinu predviđena su finansijska sredstva na ekonomskom kodu grantovi drugim nivoima vlasti.
  • Vlada je dala saglasnost i na Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 150.000,00 KM za finansiranja troškova redovnog rada JU Zaštićeni pejzaž “Konjuh” Banovići.
  • Vlada TK donijela je zaključak u kojem podržava mišljenje Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice u vezi sa nacrtom Zakona o izmjeni Zakona o komunalnim djelatnostima koji je Skupštini Tuzlanskog kantona uputio poslanik Suad Salihbašić.
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak kojim zadužuje Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona da pokrene proceduru izrade prijedloga liste lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti na području kantona. Rok za izradu prijedloga je 60 dana.
  • Vlada TK donijela je Zaključak kojim prihvata tekst Inicijative za izmjenu Pravilnika o bližim kriterijima za izbor lijekova, postupku i načinu izrade lista lijekova u Federaciji Bosne i Hercegovine, načinu stavljanja i skidanja lijekova sa listi lijekova, obavezama ministarstava zdravstva, zavoda zdravstvenog osiguranja, te proizvođača i prometnika lijekova uvrštenih na liste lijekova, kao i korištenje lijekova. Inicijativa će biti dostavljena Federalnom ministarstvu zdravstva i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.
  • Također je donesen Zaključak o prihvatanju teksta Inicijative za izmjenu Odluke o listi esencijalnih lijekova neophodnih za osiguranje zdravstvene zaštite u okviru standarda obaveznog zdravstvenog osiguranja u Federaciji Bosne i Hercegovine. Inicijativa će biti dostavljena Federalnom ministarstvu zdravstva i Vladi Federacije Bosne i Hercegovine.
  • Vlada TK donijela je i Zaključak kojim od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnog ministra zdravstva traži da se u postupku godišnjih revizija fedralnih listi lijekova ne proširuje A-lista lijekova koja je obavezujuća i za kantone bez predhodno pribavljenih saglasnosti kantonalnih ministarstava zdravstva, izuzev ukoliko finansiranje proširenja pomeute liste bude preuzeto od strane federalnog nivo vlasti. Zaključkom je zaduženo Ministarstvo zdravstva Tuzlanskog kantona da po sticanju pravnih pretpostavki na nivou kantona pokrene postupak donošenja listi lijekova iz obaveznog zdravstvenog osiguranja, koji ima za cilj smanjenje izdtaka za lijekove kroz smanjenje cijene lijekova.

    VLADA TK LOGO2

  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o poništavanju javnog oglasa koji je objavljen u dnevnom listu „Dnevni avaz“ i u „Službenim novinama Federacije Bosne i Hercegovine“ i raspisivanju i utvrđivanju teksta ponovnog javnog oglasa za izbor kandidata za pozicije članova upravnog odbora Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona.
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Plana rada JU Direkcija regionalnih cesta TK za 2015. godinu od 23.6.2015. godine.
  • Vlada TK dala je saglasnost na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta JU Narodno pozorište Tuzla.
  • Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti za popunu radnih mjesta putem javnog konkursa u Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa za stručnog saradnika za javne nabavke (diplomirani ekonomista) i stručnog saradnika za radne i imovinsko pravne odnose (dipl. pravnika).

Bego15BVladaTK

  • TK Novosti

    • Donorska mreža BiH - Darujmo nadu - Postani član!

      Donorska mreža BiH - Darujmo nadu - Postani član!Donorska mreža BiH je neprofitabilna organizacija osnovana sporazumom osnivača 2002. godine. Glavni cilj Donorske mreže BiH je edukacija stanovništva Bosne i Hercegovine o potrebi darivanja organa i...

    • Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TK

      Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TKDanašnjim uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta...

    • Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK  500,000 KM za savremene pristupe psihosocijalne podrške djeci sa teškoćama u razvoju Vlada je danas dala i saglasnost na Program o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava za...

    • Vlada TK: Čestitka Dan ARBiH

      Vlada TK: Čestitka Dan ARBiHU povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i...

    • Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH

      Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH- 15. april - Dan Armije R BiH - čestitka predsjednika Skupštine - „U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april...

    • Izabran vd direktora JU UKC Tuzla

      Izabran vd direktora JU UKC Tuzla- Informacija sa 45. vanredne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona - Na 45. vanrednoj sjednici Vlada je dala saglasnost na prijedlog Odluke Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma