CEE Tuzla: Danas 1. radionica


Datum: 28.11.2017.godine
Mjesto: Dramar Centar Tuzla
Organizator: Centar za ekologiju i energiju

- Radionica u okviru projekta: “OCD kao jednaki partneri u nadgledanju javnih finansija“,na kojoj ćete se upoznati sa projektom, Studijom o javno – privatnom partnerstvu (JPP), nacrtom Zakona o JPP i bićete informisani o pozivu za projekte koji će biti objavljen početkom 2018. godine. -

CEE


Centar za ekologiju i energiju i Fondacija Krila nade Vas pozivaju na prezentaciju projekta „OCD kao jedaki partneri u nadgledanju javnih finansija“ čiji je cilj poboljšanje odgovornosti i transparentnost javnih finansija, te jačanje uloge i glasa civilnog društva u nadgledanju učinka kojeg imaju institucije prilikom trošenja javnih finansija. Pored javnog duga, poreznog sistema i infrastruturnih projekata, jedna od ključnih projektnih tema jeste i javno-privatno partnerstvo. Javno – privatno partnerstvo (JPP) je model finansiranja koji vlada Bosne i Hercegovine razmatra kao jednu od mogućnosti koja bi mogla biti korištena da bi se osigurale i unaprijedile potrebne usluge ili infrastrukturni projekti za građane. U okviru projekta je izrađena studija koja će biti prezentirana na radionici. U studiji je dat pregled trenutnih izazova, te prednosti i nedostataka ovog modela fokusirajući se na politike i zakonodavne okvire, institucionalne kapacitete i eksterne faktore kao što je svijest o JPP. Pored studije o JPP, biće prezentiran i nacrt Zakona o javno-privatnom partnerstvu. Kako bi se unaprijedio rad organizacija koje su aktivne u ovim poljima, početkom sljedeće godine je planiran i poziv za projekte. U želji da organizacije budu što spremnije za objavu ovog poziva, a kako bismo mi imali uvid u aktivnosti kojim možemo podržati organizacije civilnog društva, dio radionice će biti posvećen istom. U okviru projekta i ove radionice želimo da pokrenemo diskusiju i interakciju između učesnika i institucija, a radionica će pružiti mogućnost i za umrežavanje i stvaranje veza između organizacija i pojedinaca u Bosni i Hercegovini koji se bave sličnim temama u polju okoliša, energije, javnih finansija i transparentnosti. Radionica je namijenjena predstavnicima organizacija civilnog društva, medijima i ekspertima. Troškovi prevoza i ručak će biti pokriveni od strane organizatora.

Kontakt osoba: Amra Skramončin, email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., tel: 035/249-311.
Za prijavu na radionicu je potrebno popuniti formu, klikom na sliku gore...

PROGRAM

Centar za ekologiju i energiju

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

komora

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden indija

 seif

piemonte1

ahmedic2

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1