Nove prostorije Grupacije poslodavaca TK u Tuzli


Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović svečano je jučer otvorio Ured Grupacije poslodavaca TK u Tuzli. Ovim su se stvorili uslovi za efikasniji rad Grupacije. Poslodavci su još jedanput istakli da žele biti tretirani kao partneri u donošenju odluka koje se tiču poslovnog sektora.
Tokom sjednice Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Federacije BiH koja je prethodila današnjoj svečanosti ponovo su se čula mišljenja da poslodavci žele biti aktivnije uključeni u proces donošenja odluka koje se tiču poslovnog sektora.
Premijer Suljkanović istaknuo je ovom prilikom da postoji mnogo prostora za unaprjeđenje saradnje između Vlade i poslodavaca, da je dosta i urađeno a da bi krajnji cilj i jednima i drugima morao biti zadržavanje radne snage u BiH.
„Kada su u pitanju određena zakonska rješenja u nadležnosti Tuzlanskog kantona moram kazati da smo u protekloj godini smanjili administrativne i takse koje se tiču registracije poslovnih subjekata. Također smo imali određene zakone kada je u pitanju javno-privatno pratnerstvo i tu smo pokušali kroz izmjenu zakonske regulative da omogućimo privatnom sektoru da se uključi u određene projekte sa javnim sektorom kako bi zajednički realizovali projekte“, rekao je ovom prilikom premijer Suljkanović.

UPTK


Akcenat djelovanja u svojim aktivnostima Udruženje poslodavaca FBiH usmjerilo je na pružanje stručne pomoći kod definisanja ciljeva razvoja, istraživanja tržišta, iznalaženja partnera, pružanje pravne pomoći, pomoć prilikom pokretanja biznisa, informiranje o finansijskoj podršci biznisu, carinskim i poreznim obavezama i drugo. Grupacija poslodavaca Tuzlanskog kantona pri Udruženju poslodavaca FBiH osnovana je prije četiri godine a okuplja osam opštinskih udruženja poslodavaca, te više od 200 pojedinačnih članica, među kojima su: Sisecam soda Lukavac, Bingo Tuzla, Menprom Tuzla, Wagner automotiv Gradačac, Profine Živinice, Solana Tuzla, Fajol d.o.o. Lukavac, Transturist  Tuzla, Kopex-Sarajlić Srebrenik, Herceg d.o.o. Srebrenik, Plasex d.o.o. Gračanica, TMD Gradačac, Rudnik Banovići, Fabrika cementa Lukavac. Opštinska Udruženja i pojedinačni članovi Grupacije zapošljavaju više od polovine zaposlenih u realnom sektoru, na području Tuzlanskog Kantona.

30.5.2019. godine

 cydonia2

solana1

adriatic

izazovb

TQM

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

golden jan 2020

emma

tztk

piemonte1

imel2

vlada tk1